‘Schetsen van Nokia 8 en Nokia 9 gelekt’

Er zijn vandaag twee schetsen van Nokia-toestellen verschenen. Het gaat om de Nokia 8 en Nokia 9. Omdat het een concept is kan je het met een korreltje zout nemen. Tot nu toe gaan er niet veel geruchten over de Nokia 8 rond. Er zijn wel een aantal specificaties van de Nokia 9 gelekt.

HMD Global

HMD Global is dit jaar van plan om verschillende toestellen te lanceren. Tot nu toe zijn alleen de Nokia 3, Nokia, 5 Nokia en Nokia 6 gelanceerd. Het bedrijf heeft niet bekend gemaakt welke toestellen er zullen opvolgen.

Nokia 8

De twee schetsen die er verschenen zijn moeten de Nokia 8 en Nokia 9 voorstellen. Op beide schetsen is de voorkant en achterkant van de toestellen te zien. Beide smartphones hebben een dubbele camera op de achterkant. Bij de schets van de Nokia 8 is te zien dat het toestel een homeknop heeft. Het toestel heeft bijna geen schermranden. Alleen aan de boven- en onderkant van het toestel zijn er schermranden te zien. Het toestel heeft een rechthoekige vorm met een beeldverhouding van waarschijnlijk 16:9.

Nokia 9

De Nokia 9 wordt waarschijnlijk een high end-toestel. Het design op de schets lijkt op die van de Nokia 8. De telefoon heeft op de schets geen homeknop. Wel heeft het toestel een vingerafdrukscanner op de achterkant zitten. Dit toestel heeft een beeldverhouding van 18:9 en bijna geen schermranden.

Volgens geruchten heeft het toestel een dubbele camera die foto’s in 22 megapixel schiet. De voorcamera schiet foto’s in 12 megapixel. Er wordt verwacht dat de smartphone de Snapdragon 835-processor krijgt die maximaal 2,45 GHz klokt. Daarnaast krijgt Nokia 9 de OZO Audio-technologie. Hierdoor krijgt het geluid meer diepte en kan het 360 graden 3D-geluid opnemen. Het toestel krijgt een IP68-certificering en heeft een batterijcapaciteit van 3800 mAh.

Beschikbaarheid

HMD Global heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de Nokia 8 en Nokia 9 aangekondigd worden. De Nokia 9 wordt aan het einde van juli of begin augustus verwacht. In het derde kwartaal zal het toestel in de verkoop gaan. Volgens een rapport zal het toestel in Europa 749 euro kosten.

Bron: NPU

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters