SciPhone gaat meer Android-toestellen maken

SciPhone is bekend van het klonen van populaire telefoons. Het bedrijf lijkt het open source besturingssysteem Android ontdekt te hebben en gaat een groot aantal telefoons uitbrengen op basis van het Android OS.

Het Android OS is bijzonder geschikt voor bedrijven die er een sport van maken om bestaande telefoons te kopiëren en onder hun eigen naam uit te brengen. Het mobiele besturingssysteem is open source en kan dus door iedereen gebruikt en aangepast worden. Het bedrijf SciPhone bracht, zoals de naam doet vermoeden, eerder al kopieën van de iPhone uit en deed dit met een eigen besturingssysteem. Nu gaat het bedrijf telefoons uitbrengen op basis van Android. Dit keer zijn Nokia en HTC het slachtoffer. SciPhone heeft drie Android-telefoons in de planning staan, met de namen N16, N17 en N19. Eerder al werd er melding gemaakt van een N12. Deze telefoon lijkt behoorlijk op de HTC Magic en de Nokia N-serie en heeft een 624MHz-processor, Wi-Fi, Bluetooth, GPS en 3G aan boord.

De N16 is nog meer een kopie van de HTC Magic. Qua uiterlijk zijn er geen verschillen op te merken. Qua specificaties wel. De N16 draait 100MHz sneller dan de Magic. Verder heeft het toestel de gebruikelijke GSM- en 3G-verbindingen, een 3,2-megapixelcamera. Wi-Fi en microSD-support.

Voor de N17 heeft SciPhone gekeken naar Nokia. De specificaties zijn wel wat minder dan de N16. Zo heeft de N17 geen 3G. Voor de rest is er nog niet zo veel bekend, behalve dat het toestel te gebruiken is op GSM-netwerken, GPS heeft, en er plaatjes te schieten zijn met een 3,2-megapixelcamera. Van de N19 is nog nauwelijks iets bekend. Het enige is dat het op het Android OS loopt en een 400 MHz-processor heeft. Aangezien de processor aan de trage kant is, lijkt dit toestel het minst interessant. Aan de buitenkant valt op dat er groot “android” geschreven staat op het toestel.

Zoals gewoonlijk bij SciPhone, is het prijskaartje interessant. Van de N16, N17 en N19 zijn de prijzen nog niet bekend, maar de N12 zou voor rond de 200 Euro te krijgen moeten zijn. Het bedrijf zet met deze serie telefoons een aantal interessante opties neer voor mensen die een beperkt budget hebben.

SciPhone N16 
SciPhone N17 
SciPhone N19 

Bron: PMP Today

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters