Screenprotector kan straks telefoon opladen

Het jonge Franse bedrijf Wysips heeft een mooi idee om smartphones zichzelf te laten opladen in de toekomst. Door een zonnepaneel op het scherm in de vorm van een transparant velletje, te vergelijken met een screenprotector, heeft een mobieltje straks altijd stroom.

wysips zonnepaneeltje

De beperkte accuduur is momenteel het probleem dat alle smartphones met elkaar gemeen hebben. Zelden houdt een acculading het langer dan 48 uur uit, en de meeste telefoons moeten al binnen 24 uur absoluut aan de prik. De trend om de apparaten steeds dunner te maken, leidt ertoe dat fabrikanten er ook geen stevige batterij meer in kunnen proppen. En een lelijk zonnepaneel aan de achterkant van een telefoon is wel eens geprobeerd, maar bleek niet echt populair.

Wysips claimt hiervoor de oplossing te hebben. Zonder dat de telefoonbezitter het in de gaten heeft, wordt zijn telefoon opgeladen tijdens het gebruik. In de broekzak zal het wat moeilijker gaan, aangezien het gebruik maakt van zonne-energie. Het velletje dat op het scherm wordt geplakt is superdun, flexibel en transparant. Het geleidt de aanraakfuncties van de telefoon feilloos door en verstoort de telefoonfuncties niet. Een accu blijft nodig om de gewonnen stroom op te slaan, maar omdat de stroom constant wordt opgewekt – niet alleen door de zon, maar ook door andere lichtbronnen – kan de accu nog dunner worden dan die nu al is.

Met dit idee gaat Wysips nu de telefoonschermfabrikanten af, om er voor te zorgen dat de zon-winnende folie in schermen wordt verwerkt. Dan hoeft het er niet eens op worden geplakt. Binnen een jaar, zo wordt verwacht, zouden de eerste telefoons met met een Wysips-scherm op de markt moeten komen. Met een accu die in theorie nooit meer opgeladen hoeft te worden.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters