Screenshots Android 4.4 KitKat tonen nieuwe camera-app en nieuwe standaard apps

Android 4.4 KitKat zal voorzien van een nieuwe camera-app die standaard over filters beschikt voor foto’s. Ook zal QuickOffice standaard in de rom verwerkt zitten als gratis tekstverwerker.

De onderstaande screenshots zijn genomen vanaf een Google Nexus 4 met daarop een vroege build van Android 4.4. De build laat nog zien dat het systeem KeyLemonPey heet, dit terwijl Google de naam onlangs nog heeft aangepast naar Android 4.4. KitKat. De screenshots laten een tal van wijzigingen zien in de nieuwe software voor Android. Zo zal Google haar eigen tekstverwerker, die het onlangs nog gratis wist te maken, QuickOffice standaard mee gaan leveren met de rom. Hierdoor krijgt Android standaard de beschikking over een Word, PowerPoint en Excel-editor die zowel bestanden kan bewerken als aanmaken. Ook Drive zal standaard ingebakken zitten in de nieuwe software.

De grootste wijzigingen lijken in de camera-app te zitten. De app heeft een nieuw UI mee gekregen om zo sneller en makkelijker foto’s te kunnen nemen en te filmen. Daarnaast zal de app standaard over Instagram-filters beschikken om de foto op te leuken. Ook kunnen een tal van nieuwe instellingen op de te nemen foto los gelaten worden en de foto kan daarnaast uitgebreid achteraf bewerkt worden via de app. Zo kunnen er kaders toegevoegd worden, kleuren gecorrigeerd worden en kan het licht bewerkt worden. Daarnaast kan de genomen afbeelding ook geëxporteerd worden als pdf of gelijk draadloos geprint worden.

De rom laat ook nog een tal van andere wijzigingen zien. Zo zit er een functie in verwerkt die applicaties blokkeert om extra data te verbruiken zodra een hotspot via het toestel is opgezet voor een andere telefoon. Ook kunnen providers hun abonnementen standaard in laten laden in het systeem zodat de gebruiker gemakkelijk diens verbruik kan inzien. De dialer is ook qua UI aangepast, net als een aantal andere apps. De bedoeling is dat Android 4.4 eind oktober aangekondigd wordt.

Screenshots Android 4.4 KitKat 
Screenshots Android 4.4 KitKat 
Screenshots Android 4.4 KitKat 
Screenshots Android 4.4 KitKat 
Screenshots Android 4.4 KitKat 
Screenshots Android 4.4 KitKat 
Screenshots Android 4.4 KitKat 
Screenshots Android 4.4 KitKat 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters