Screenshots Bada 2.0.1 tonen nieuwe UI

Hoewel dat niet zo zichtbaar is, wordt Bada rustig doorontwikkeld door Samsung. Op het Mobile World Congress werd versie 2.0 getoond, met uiterlijk weinig veranderingen. Die veranderingen zijn er wel en zullen, getuige nieuwe screenshots, in versie 2.0.1 terecht komen.

Bada 2.0.1 screen

De screenshots zijn genomen op een Samsung Wave II en dat indiceert dat er wellicht een update naar de nieuwe versie van Bada onderweg is voor dat toestel. Of de originele Wave daarbij ook meegenomen zal worden is niet bekend.

De screenshots laten de nodige interfacewijzigingen zien, waarvan de belangrijkste binnen het concept van de homescreens valt. Er is nu geen grote hoeveelheid vrij in te delen homescreens meer, maar er zijn nog maar twee schermen die beiden een andere functie hebben. De ene kun je volproppen met snelkoppelingen en de andere kun je uitrusten met een aantal widgets.

Verder is het menu wat veranderd en passen er nu vier icoontjes op een rij. Die icoontjes zelf zijn uiteraard wat kleiner geworden en passen bij het design dat Samsung in de Galaxy S II gebruikt.

Qua nieuwe features moet Bada 2 in ieder geval push-notificaties, betere multitasking-features en een nieuwe browser krijgen, zoals eerder bekend werd.

Bada 2.0.1 screen

 

Bada 2.0.1 screen

 

Bada 2.0.1 screen

 

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans -

  Ik heb een Wave 1, heeft het altijd en doet het nog prima. Mail vind ik erg belangrijk en dat werkt prima.

  Net geupgrade naar bada 2.01 en dat is een behoorlijke verandering. Lijkt soepeler te lopen.
  Er is slechts 1 minpuntje, whatsapp zoals vaker genoemd mist. Ch@ton van Samsung is ook best wel goed, maar helaas alle Android ridders gebruiken whatsapp.
  Zou mooi zijn als dat als app wordt toegevoegd. Denk dat ik nog wel even met de s8500 vooruit kan.

 2. MiAmRA -

  Laten we duidelijk zijn de Sensation is een toptoestel maar ik ben van mening dat de Galaxy S2 in veel opzichten net een stap verder is.

  Als je de specificaties bekijkt zul je zien dat er op papier veel gelijkenissen zijn.
  Een gemiddeld gebruiker zal zeggen dat beide toestellen even krachtig zijn. Toch zijn de presentaties van de Galaxy S2 toch echt beter. Probeer maar eens een flash video van 1080 af te spelen in de browser, je zult zien dat de Galaxy S2 dit moeiteloos afspeelt terwijl de Sensation bijna over zijn nek gaat. De reden dat Samsung's browser beter presteert komt oa door hw acc. wat Samsung zelf heeft toegevoegd. Je zult ook merken dat de browser van Samsung soepelere scrolt dan de browser van de Sensation.

  Het scherm van de Galaxy S2 is echt een klasse apart, mooie kleuren, diepe contrasten en scherp. HTC maakt nog gebruik van een oudere generatie Super LCD van Sony. Zet beide schermen langs elkaar en je zult zien dat Super AMOLED Plus beduidend beter is. De Sensation heeft wel een hogere resolutie, maar echt een groot verschil merk je niet.
  Daarnaast ben ik van mening dat de Sense UI traag aan voelt, trager dan ik ben gewend van HTC. Ik heb een gevoel dat Sense nog wel een snelheids boost zal gaan krijgen. Touchwiz van Samsung is verbeterd ten opzichten van 3.0, je kunt nog meer dingen naar je eigen smaakt instellen en het werkt lekker snel.

  Ik kan nog verder doorgaan over dikte, design etc. Maar de Galaxy S2 is echt een stapje verder. Wanneer ik de Sensation in mijn handen heb krijg ik steeds het net niet gevoel, het gevoel dat HTC te snel heeft geprobeerd om toch maar een dualcore telefoon uit te brengen. Het zal me daarom ook niet verbazen als HTC (wederom) met een vlaggenship zal uitkomen aan het einde van de zomer. Bij de Galaxy S2 zie je echt 'het nieuwe Samsung' een Samsung dat serieus geld en tijd erin heeft gestoken en ook software afleverd wat ook echt af is.

  1. Dominick -

   Ben het met je eens dat qua pure performance de Sensation het af moet leggen tegen de Galaxy S II en ook het scherm haalt het er inderdaad niet bij. Maar dat betekent zeker niet dat de Sensation achterhaald is. Ookal presteert de Galaxy S II wat beter, ik vind de algehele gebruiksgemakervaring van de Sensationtoch beter. Beide UI's vind ik een beetje overdone, maar sense is toch wel heel duidelijk beter (en een stuk mooier!) dan TouchWiz. En ook het design van de Sensation vind ik een stuk mooier dan de GSII, plus dat de bouw beter is.

   1. MiAmRA -

    Ik doelde ook op de prestaties. Op basis daarvan vind ik dat de Sensation al bij zijn release is achterhaalt. Natuurlijk blijven er genoeg redenen om voor de sensation te kiezen zoals al aangeeft een bewuste keuze om sense te gebruiken of een voorkeur voor de gebruikte materialen.
    Dat HTC gekozen heeft voor aluminium wil nog niet zeggen dat de bouwkwaliteit beter is.Ondanks dat Samsung hard plastic heeft gebruikt is het toestel degelijk gemaakt.

    Of Sense nou wel of niet beter is laat in het midden. Zoals ik al eerder aangaf laat HTC bij mij iig geen positieve uitdruk achter over Sense op de Sensation omdat het gewoon te traag werkt. Op de Desire en Desire HD was de snelheid prima in orde. Sense ziet er leuk uit en brengt leuke extra dingen mee toch ben ik van mening dat Sense momenteel iets 'te' uitgebreid is geworden voor een gemiddelde consument. Op basis hiervan vind ik Sense overdone.

 3. wave -

  Nog nooit heb ik zoveel spijt gehad van een aankoop hopelijk kan ik hem straks nog verkopen voor een paar centen. HTC Sensation lijkt me een top toestel maar eerst nog doorbijten met mijn wave.

  1. MiAmRA -

   Het is spijtig voor jouw. Ik heb de Wave met veel plezier gebruikt, toch ben ik overgestapt naar een Android telefoon. Ondanks dat ik tevreden ben met bada.
   Samsung heeft me niet teleurgesteld. Ik wist van te voren
   dat het een nieuw Os was en dat er weinig apps beschikbaar zijn en dat er gaande weg meer apps zullen worden uitgebracht.
   Het klopt dat er behoefte is kwaliteits apps toch is dit iets waar alle OS'en mee te maken hebben.
   Over de updates ben ik gematigd tevreden, bij het begin zijn er kleinere updates uitgebracht voornamelijk voor het optimaliseren van bada. Wat ik jammer vind is dat dmv updates weinig extra functionaliteit is toegevoegd. Het enige wat extra is toegevoegd is T9 Trace, dit vind ik toch te weinig. Het is jammer dat de half jaar update is uitgesteld, deze is samengesmelt met de 2.0 update. Met deze update zou oa multitasking worden toegevoegd en er zouden een aantal goede apps beschikbaar worden gesteld.

   Ben benieuwd of Sensation zo'n toptoestel zal zijn als deze al bij de release al achterhaald is.

   1. Dominick -

    Sensation achterhaald? Heb 'm hier liggen, en daar ben ik het zeker niet mee eens…

   2. wave -

    Dit is ook mijn eerste smartphone en ik wist eerlijk gezegd niet zoveel van de mobiele besturingsystemen. Met samsung ben ik ook wel tevreden een Galaxy S2 zou ik zeker kunnen kopen of toch de Sensation weet het nog niet zeker. Qua hardware ligt Samsung ook wel voorop met zijn processors en schermen. Maar ik dacht dat Bada een echte os zou worden en dat ontwikkelaars hun applicaties ook voor Bada geschikt zouden maken zoals Whatsapp of Angrybirds maar nee qua applicaties is de wave ook een echte afrader.

   3. MiAmRA -

    Wat versta je dan onder een echt OS?
    Bada is imo een OS dat je kwa geslotenheid het beste kunt vergelijken met iOS en Windows Phone 7. Een dicht OS, Samsung geeft wel aan dat het een open OS is maar hiermee bedoelen ze zoals bij iOS en Windows Phone 7 op de api's waarmee devs aan de slag kunnen om hun apps te maken.
    De appstore blijft momenteel achter met iOS en Android maar toch zie ik dat er vooruitgang is geboekt. Er zijn redelijk veel goede games beschikbaar.
    Wanneer bada groter wordt in 2011 (daar ben ik overtuigd van) dan zul je zien dat er steeds meer goede apps zullen worden uitgebracht.

   4. wave -

    Bijv dat Bada net als Android zou worden in een korte tijd. Bada is ook wel een echte OS maar loopt nog veel achter met ios of android en ik dacht dat de verschiilen kleiner zouden worden. Ik heb ook het gevoel dat ik geen smartphone heb maar meer een opvolger van de Jet. De reden dat ik een Wave heb gekocht was de specificaties en door de prijs.

   5. MiAmRA -

    Sorry maar dit is echt een foute aanname van jouw geweest. Samsung heeft namelijk vanaf dag 1 (aankondiging november 2009) aangegeven dat bada bedoelt is voor de onderkant van de smartphone markt. Daarnaast heeft Samsung afgelopen zomer de Galaxy S uitgebracht dat net wat betere/grotere specificaties heeft (scherm, ram, iets andere processor) meegekregen dan de Wave. Op basis daarvan kun je al zien dat Samsung de Galaxy S wat hoger neerzet in hun eigen portofolio.
    Ik vraag me echt af waarop jij baseert dat bada achterloopt ten opzichte van Android en iOS (uitgezonderd apps en multitasking)?
    Bada is gebruiksvriendelijk en heeft een makkelijk UI waar iedereen mee overweg kan. Ik vind bada iig op dit gebied beter dan Android en ligt imo op hetzelfde niveau als iOS.
    Het gevoel wat je aangeeft dat je geen smartphone heb maar een opvolger van de Jet dat is juist de kracht van bada. Zoals ik al aangaf is bada makkelijk om te gebruiken, mensen die afkomen van de featurephones van Samsung en de stap maken naar bada zullen bada met gemak kunnen gebruiken. Dat jij wellicht had verwacht dat je met meer cijfers overspoelt zou worden zoals je ziet bij Android dan is dit een onjuist verwachting.

 4. MiAmRA -

  Zoals Domipost al aangeeft is bada is echt bedoelt voor een andere klasse dan iOs en (high end) Android. De Wave is een high end telefoon maar draait op een platform dat niet bedoelt is voor high end. Als je op zo'n manier bekijkt dan kun je wellicht concluderen dat de Wave gedoemd is om te mislukken. Toch heeft Samsung veel gehad aan de Wave om interesse binnen te krijgen voor bada van verschillende kanten uit de smartphone wereld (devs, bedrijven ect.)
  Bada zal dan ook niet mislukken, bada zal nog groter gaan worden in 2011. Het klopt dat er nog dingen zijn die Samsung moet gaan verbeteren, dit zijn echter wel punten waar een gemiddelde gebruiker geen hinder zal ondervinden of geen waarde aan hecht.
  Bada heeft als OS een betere start gemaakt dan Android en iOS en biedt 'out of the box' veel meer mogelijkheden dan bijv. iOS ooit zal gaan bieden.

  Zoals ik al aangaf is bada bedoelt voor een andere klasse dan iOs en (high end) Android, ik betwijfel daarom of we dit jaar een echte opvolger gaan zien voor de Wave en voor de Wave II. Daarnaast zal de Wave en Wave II ook echt een update naar 2.0 krijgen.
  Samsung heeft met de Wave een grote groep aangetrokken maar ze hebben ook (terecht) een doelgroep aangetrokken die eigenlijk niet zouden moeten kiezen voor bada.

  btw over Android op de Wave, ik verwacht dat het nog lang zal gaan duren voordat jullie een goed werkende versie krijgen te zien. Ben ook benieuwd of men het project zal voortzetten. Als je een Android wilt hebben koop dan ook een Android telefoon!

 5. wave -

  Ik ben ook helemaal klaar met Bada zodra mijn abonnement verloopt neem ik Android en als Bada 2.0 niet voor de s8500 uitkomt gooi ik mijn wave in een sloot. Ik ben wel tevreden met Samsung maar Bada is waardeloos ik hoop nog wel dat 2.0 ook voor de s8500 komt.

   1. wave -

    Dat zou dus geweldig zijn weet je ook hoe het kan en waar het kan? Ik zou het graag willen downloaden voor mijn telefoon.

   2. michaelpb -

    Er is geen Android op de Wave mogelijk. Er lopen nog wat projecten maar er is nog niets gelukt. Zou er niet op gaan hopen.

 6. michaelpb -

  Too little too late voor Bada ben ik bang. Zelf inmiddels overgestapt op iOS. Apple/iOs en Google/Android worden echt niet van hun plek gestoten door Bada. Bada is denk ik het zelfde lot beschoren als MeeGo of WebOS. Leuk gerommel in de marge. Op het eerste gezicht tof, maar een veel te kleine 'fanbase' en dus geen geïnteresseerde ontwikkelaars of sponsors/adverteerders. Gedoemd om te falen. Straks nog maar 3 grote spelers; Microsoft Windows, Google Android en Apple iOs.

  1. Dominick -

   Ik denk niet dat die met elkaar te vergelijken zijn. Bada is in mijn ogen echt een low-end OS dat prima z'n dienst doet als zodanig. Alleen Bada als op de Wave dat is inderdaad gedoemd te mislukken. Denk dat Samsung de explosieve groei van de smartphonemarkt een beetje onderschat heeft destijds, want als doorontwikkeling van de Jet was de Wave perfect. Toen ik 'm in m'n handen had had ik ook verwacht dat hij iets meer teweeg ging brengen dan uiteindelijk gebeurd is.

   1. michaelpb -

    Toch is de Wave in de markt gezet als Smarter than a smartphone. Dat is gewoon een leugen gebleken. Support van Samsung zuigt zoals gebruikelijk nog steeds. De formfactor, snelheid en scherm van de Wave zijn geweldig. Maar het OS is dat niet. O ja: levensduur batterij is fantastisch. Dat dan weer wel. Met totale digitale mishandeling en alles aan gaat ie makkelijk over de 24 uur heen.

   2. Dominick -

    Ja, ben ik het mee eens. Daarom zeg ik, waar het echt voor bedoeld is, namelijk toestellen als de Wave 525 en Wave TouchWiz, is Bada prima voor. Alleen voor apparaten als de Wave en Wave II niet.

    En tsja, als je zo'n marketingkreet blindelings gelooft dan gaat er ook iets mis, toch 😉

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters