Screenshots Symbian Belle bereiken het net

Voorlopig is het voor Symbian-gebruikers nog even wachten tot de eerstvolgende update voor Symbian, bekend als Anna, beschikbaar wordt. Maar dankzij een aantal screenshots kunnen we alvast iets verder kijken in de toekomst van Symbian, naar versie Belle.

Symbian Belle E7

Anna moet zoals het er nu voorstaat deze zomer op de verschillende Symbian^3-toestellen binnenkomen, en Belle volgt schijnbaar deze winter. De screenshots, die via het officiële Nokia Forum naar buiten zijn gekomen, tonen een nog wat strakkere interface met de inmiddels bekende ronde iconen.

Enkele vernieuwingen die we zien, zijn een nieuwe statusbalk en een nieuwe agenda-applicatie. Ook wordt er gebruik gemaakt van nieuwe iconen voor lijsten en toolbars, zoals in de foto hieronder te zien is.

Waarschijnlijk is Belle de grote update die beloofd is door Nokia, en zijn de echte vernieuwingen, zoals een heel nieuw widgetsysteem, nog niet in de screenshots naar voren gekomen.

Symbian Belle screens

 

Bron: Mobiflip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Iloveandroid2 -

  Een aantal Nokia's met Symbian gehad en vorig jaar overgestapt op Android; wat een verademing qua gebruiksgemak (zoals de oude nokia's ook waren!!). Zolang ze dat Symbian niet gebruiksvriendelijker maken zie ik het echt nooit meer groeien. Ik hoef het nooit meer in ieder geval…

 2. Marcel -

  Natuurlijk bestaat Nokia nog.
  Niet iedereen wil perse de snelste telefoon die er bestaat, of met de meest gelikte software.
  Ik heb zelf een N8, gekozen vanwege de beste camera die er destijds te krijgen was in een telefoon, en de gratis navigatie van Nokia (Maps).
  Het is maar net wat iemands verwachtingen zijn van een telefoon.
  Symbian voldoet voor mij in elk geval prima.

 3. derk1983 -

  Mooi! Als Nokia nu doorzet met Symbian kunnen ze er nog wel een groot aantal gebruikers bij krijgen! Moeten ze wel alle nieuwe functies die vandaag de dag 'normaal' zijn voor een smartphone toevoegen. Dan is er geen reden meer om een Android- of iOS toestel te kopen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

 • Qontent Matters
 • Czaar Peterstraat 159
 • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via