'Screenshots van de Samsung Galaxy S IV laten aangepast TouchWiz-interface zien'

Via Israel zouden screenshots naar buiten zijn gekomen die gemaakt zouden zijn met een Samsung Galaxy S IV. De screenshots laten wijzigingen zien in het TouchWiz UI van Samsung dat met het nieuwe vlaggenschip mee geleverd zal gaan worden.

De gepubliceerde screenshots laten een nieuwe interface zien die wat simpeler over komt. Allereerst valt op dat het NFC-logo en het 4F-logo aan de bovenkant van de screenshots. Dit zou erop kunnen duiden dat, mits de screenshots echt afkomstig zijn van een Galaxy S IV, het toestel over een NFC-chip standaard zal gaan beschikken en over een LTE-modem. Uit de screenshots blijkt ook dat het scherm een PPI van 480 heeft en een resolutie van 1920×1080 pixels. Daarmee komt het formaat van het scherm uit op 5″. De camera van het toestel zou een 13-megapixel sensor mee gaan krijgen, aldus de screens. De processor van het toestel zou op 1.7GHz zijn werk gaan doen en is een quadcore-processor.

Wat opvalt is dat de interface van het toestel wederom aangepast is. Allereerst is de menu-opbouw van deze vernieuwde TouchWiz-interface anders. In het menu zijn nu tabjes aan de bovenkant te zien voor de verschillende onderdelen. Ook is te zien dat de icoontjes aangepast zijn en dat alles wat strakker uit ziet en overzichtelijker in het menu. Ook onderschrijven de screenshots dat er een Smart Scroll in het toestel verwerkt zit en een Smart rotation. Het toestel zal op basis van de kanteling het scherm roteren. De Smart Pause-functionaliteit pauzeert een video zodra je ogen niet meer naar het scherm kijken.

De overige specificaties van de Galaxy S IV waren al eerder vermoedelijk uitgelekt. Het toestel zal 2GB aan ram mee gaan krijgen en zal op Android 4.2 gelijk al gaan lopen. Samsung zal de smartphone volgende week op 14 maart in New York bekend gaan maken tijdens een grootse persconferentie. All About Phones zal daarbij aanwezig zijn.

Samsung Galaxy S IV screenshots 
Samsung Galaxy S IV 
Samsung Galaxy S IV 
Samsung Galaxy S IV 
Samsung Galaxy S IV screenshots 
Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Hint Google’s nieuwe wallpaper naar volledige naam Android P? lees verder

LG G7 ThinQ

Tijd voor de notch: dit is de LG G7 ThinQ lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Samsung Galaxy S9 verslaat iPhone X in prestigieuze test lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters