‘Screenshots verschenen van Windows 10-preview voor smartphones’

Er is beeld van Windows 10, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Het gaat om de previewversie voor smartphones. Hierop zijn een aantal visuele veranderingen ten opzichte van Windows Phone 8.1 te zien.

‘Screenshots verschenen van Windows 10-preview voor smartphones’ 101

De foto’s zijn afkomstig van de site Windows Central, dat wel vaker informatie heeft over Windows-producten. Te zien zijn screenshots waarop staat dat de installatie van de Windows 10 Technical Preview voor smartphones gelukt is. Daarnaast is te zien dat het notificatiescherm is aangepast en dat het instellingenmenu er anders uitziet.

Het lijkt erop dat Microsoft de instellingen-app overzichtelijker heeft gemaakt. De instellingen zijn nu in categorieën ondergebracht. Ook zijn er nieuwe icoontjes en oogt het besturingssysteem wat meer ‘afgetraind’. Het huidige instellingenmenu is namelijk nogal een beetje onduidelijk.

Windows 10 moet later dit jaar worden uitgerold. Dit besturingssysteem wordt door Microsoft ontwikkeld voor zowel de computer, Xbox, tablet als smartphone. Apparaten met een schermformaat van 8 inch of groter krijgen de complete Windows 10-versie die ook op een computer staat.

De variant voor smartphones moet daar zo min mogelijk van afwijken. Apps voor Windows 10 moeten het zowel op je computer als smartphone doen. Hiermee hoopt Microsoft het aloude probleem van Windows Phone – het beperkte aanbod van apps – eindelijk op te lossen. Dit is de belangrijkste reden waarom mensen Android en iOS blijven gebruiken, al biedt Windows Phone minder mogelijkheden dan deze twee besturingssystemen. Het voordeel van Windows Phone is dat het lekker snel werkt en dat het niet veel energie eist van de batterij van je smartphone.

Windows 10 werd in januari gepresenteerd. Veranderingen zijn onder andere de komst van spraakassistent Cortana naar de computer. Cortana is nog niet in Nederland beschikbaar en het is nog onduidelijk wanneer de spraakassistent wel op Nederlandse Windows Phone-toestellen komt te staan.

‘Screenshots verschenen van Windows 10-preview voor smartphones’ 102 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters