Binnenkort vraagt Facebook om een selfie tijdens het inloggen

Het zit in de naam van het beestje: Facebook. Oftewel, zoals we in Nederland wel eens gekscherend zeggen: gezichtenboek. Wellicht kun je dat binnenkort een stuk letterlijker gaan interpreteren. Er zijn namelijk screenshots opgedoken van een nieuwe feature op het sociale platform. Gebruikers moeten in gaan loggen met selfies, een foto van je eigen gezicht dus.

Inloggen met een selfie op Facebook

Wees niet bang, het lijkt gelukkig niet voor iedereen te gelden. Enkel als je uitgesloten bent van Facebook vanwege verdacht gedrag. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je foto’s met teveel naakt uploadt. Of als het algoritme jou om de een of andere reden op het oog heeft. Wil je dan toch weer je account in? Dan gaat het sociale netwerk om een selfie vragen.

Selfie Facebook

Vervolgens zal het systeem bepalen of het om een legitieme foto gaat. Is dat het geval? Dan kun je je eigen account weer in. Bovendien wordt, niet geheel onbelangrijk, je selfie permanent verwijderd van de servers van Facebook. Het valt allemaal dus wel mee, er even van uitgaande dat Facebook zijn beloftes nakomt.

Maak je geen zorgen, het valt allemaal mee

Bovendien moet je dus iets verkeerd gedaan hebben om in deze situatie te geraken. Althans, iets wat tegen de richtlijnen van Facebook ingaat. Uiteindelijk moet het gaan voorkomen dat onschuldige gebruikers ten onrechte van het platform geweerd worden. Een gedeelte van de foto’s zal overigens door ‘echte’ werknemers van Facebook gecontroleerd worden. De privacy-vragen die gesteld worden zijn dus belangrijk, al is dit een minder ingrijpende functie dan men verwachtte.

Een functie die bijna niemand echt tegen gaat komen. Althans, we weten niet of jij braaf bent op Facebook 😉. Check ook het compleet nieuwe design van Snapchat. Wat vind jij ervan? De titels die in december naar Netflix 📺 komen zijn overigens ook bekend gemaakt, die kun je hier checken.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters