Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum?

Bij Google denken we natuurlijk meteen aan de zoekmachine. Logisch. Maar wist je ook dat de techgigant een van de meest rijke bronnen voor kunst en cultuur aanbiedt? Dat doet het bedrijf met een app genaamd Google Arts and Culture.

Google Arts and Culture

Binnen die applicatie voor Android en iOS kun je duizenden schilderijen, tekeningen en andere kunst bekijken. Vrijwel elk schilderij is in een verbluffend hoge resolutie beschikbaar. Daardoor kun je op elk kleine detail inzoomen. Ondertussen krijg je gecureerde verhalen, beschrijvingen en rondleidingen geserveerd. Jup, rondleidingen door echte musea. Gewoon vanuit je luie stoel.

Alleen daarom is de app al een aanrader. Een paar minuten door die rijkdom scrollen. De afgelopen weken kreeg Google Arts and Culture er opeens een flink aantal gebruikers bij. Niet vanwege de rondleidingen, video’s of kunst. Nee, de zoekgigant heeft op slimme wijze de applicatie gepromoot: met een hilarische feature.

Google Arts and culture selfies

Selfie: Op welk schilderij lijk jij?

Gebruikers kunnen sinds vorige week hun klassieke evenknie vinden. Door een selfie te nemen wordt je automatisch gematcht met een schilderij of tekening. Google’s slimme algoritmes doorzoeken razend snel duizenden kunstwerken. Van eeuwenoude schetsen tot recente moderne kunst. De database is zo immens, dat voor vrijwel elk gezicht een bizar accurate match te vinden is.

Op welk beroemde schilderij lijk jij? Je kunt het ontdekken door in de app naar beneden te scrollen. Dan kom je vanzelf het bovenstaande scherm tegen. Helaas moet je zelf een foto nemen op dat moment, je kunt niet een bestaande foto uploaden. Ach, juist met slechte foto’s is het resultaat des te hilarischer. Het kan overigens zijn dat je de feature nog niet kunt vinden. De software wordt langzaam uitgerold, dus dan kun je het later deze week opnieuw proberen.

En nu, gewoon omdat het kan, een aantal mooie voorbeelden van Twitter:

Ga jij het zelf proberen? Hier kun je app vinden voor Android en iOS. Meer toffe en bizarre apps check je in ons overzicht met de beste apps van de week.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters