Selfie vervangt wachtwoord als ontgrendelmechanisme

Selfies vervangen steeds vaker een wachtwoord als ontgrendelmechanisme. Het wordt steeds gebruikelijker dat apps de mogelijkheid bieden de selfiecamera te gebruiken om functies van de app te ontgrendelen.

MasterCard

selfieEen voorbeeld van een bedrijf dat deze technologie gebruikt is MasterCard. Via de app Identity Check Mobile kunnen klanten hun identiteit verifiëren door in de camera van hun smartphone te kijken. Daarna kunnen zij hun creditcard online gebruiken. Om te voorkomen dat je ook een foto kan gebruiken, vraagt de applicatie je te knipperen met je ogen.

Vervolgens slaat MasterCard deze foto op op de server tot hij versleuteld is. Daarna wordt de foto gedeletet. Met dit systeem wil het bedrijf ook volgend jaar doorgaan. Het programma is in Europa al gestart en 92 procent van de deelnemende klanten zegt het inloggen met een selfie de voorkeur te geven boven inloggen met een wachtwoord.

Uber

Ook Uber maakt gebruik van identificatie door middel van wachtwoorden. Zo nu en dan vraagt de app je een selfie te nemen voordat je een taxi kan aanbieden. Dit wordt gedaan door een app die alleen beschikbaar is voor Uber-chauffeurs. De foto gaat vervolgens door Microsofts Cognitive Services. Dit gebruikt een algoritme dat de selfie met de opgeslagen foto’s. Daarmee kon de app ongeveer 99 procent van de ingezonden selfies goed herkennen.

Hoe het werkt

Selfies die ter identificatie genomen worden, zet een systeem om in een aantal nummers. Denk hierbij aan de grootte van iemands neus en de hoek van hun kaken. Hier plakt het systeem vervolgens een ID-code aan. Deze wordt vervolgens vergeleken met een of meerdere referentiefoto(‘s).

Bron: Wall Street Journal via PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters