Selfie vervangt wachtwoord als ontgrendelmechanisme

Selfies vervangen steeds vaker een wachtwoord als ontgrendelmechanisme. Het wordt steeds gebruikelijker dat apps de mogelijkheid bieden de selfiecamera te gebruiken om functies van de app te ontgrendelen.

MasterCard

selfieEen voorbeeld van een bedrijf dat deze technologie gebruikt is MasterCard. Via de app Identity Check Mobile kunnen klanten hun identiteit verifiëren door in de camera van hun smartphone te kijken. Daarna kunnen zij hun creditcard online gebruiken. Om te voorkomen dat je ook een foto kan gebruiken, vraagt de applicatie je te knipperen met je ogen.

Vervolgens slaat MasterCard deze foto op op de server tot hij versleuteld is. Daarna wordt de foto gedeletet. Met dit systeem wil het bedrijf ook volgend jaar doorgaan. Het programma is in Europa al gestart en 92 procent van de deelnemende klanten zegt het inloggen met een selfie de voorkeur te geven boven inloggen met een wachtwoord.

Uber

Ook Uber maakt gebruik van identificatie door middel van wachtwoorden. Zo nu en dan vraagt de app je een selfie te nemen voordat je een taxi kan aanbieden. Dit wordt gedaan door een app die alleen beschikbaar is voor Uber-chauffeurs. De foto gaat vervolgens door Microsofts Cognitive Services. Dit gebruikt een algoritme dat de selfie met de opgeslagen foto’s. Daarmee kon de app ongeveer 99 procent van de ingezonden selfies goed herkennen.

Hoe het werkt

Selfies die ter identificatie genomen worden, zet een systeem om in een aantal nummers. Denk hierbij aan de grootte van iemands neus en de hoek van hun kaken. Hier plakt het systeem vervolgens een ID-code aan. Deze wordt vervolgens vergeleken met een of meerdere referentiefoto(‘s).

Bron: Wall Street Journal via PhoneArena

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters