Senatoren willen dat Google, Apple en RIM apps uit hun stores halen

Google, Apple en BlackBerrrymaker RIM staan in de VS onder grote politieke druk om bepaalde apps uit hun app stores te halen. Het gaat om apps die automobilisten waarschuwen voor politiecontroles.

politiecontroleEen aantal senatoren in Amerika heeft een brief geschreven aan de drie smartphonegiganten om te verzoeken om de apps te verbieden. Vooral de apps die informatie geven over de plaatsen waar politiecontroles worde gehouden, vallen in ongenade.

RIM lijkt de senatoren terwille te zijn en de betreffende apps uit de winkel te halen. Google en Apple zijn minder snel.

Het verzoek van de senatoren komt enkele dagen na ophef over een app die gebruikers meldt dat die ze kan helpen om ‘te genezen van homoseksualiteit’. Homo-belangengroepen hebben erop aangedrongen dat die app uit de App Store van Apple zou worden gehaald, en Apple heeft daarnaar geluisterd.

De verzoeken en de reacties van de smartphonegiganten doen opnieuw de vraag rijzen waar ze eigenlijk de grens trekken. De senatoren die nu het verzoek richten tot Google, Apple en RIM, melden dat de apps die waarschuwen voor politiecontroles gevaarlijk zijn voor het publiek. Dronken automobilisten gaan bijvoorbeeld een straatje om, in plaats dat ze door de politie van de weg worden gehaald met hun gevaarlijke rijgedrag.

De bestreden apps heten FuzzAlert en Buzzed, maar er zijn er meer. In Nederland maken politici nog geen aanstalten om aan smartphonemakers te vragen om bijvoorbeeld de talrijke flitsmeld-apps uit de mobiele softwarewinkels te halen. De politie in Nederland heeft herhaaldelijk verklaard dat die juist blij is met de aandacht die de controles krijgen, omdat automobilisten daardoor beter uitkijken en bijvoorbeeld niet meer drinken als ze op pad gaan.

Bron: The Wall Street Journal

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters