Sennheiser presenteert professionele opname-apparatuur voor iPhone en iPad

Sennheiser heeft in samenwerking met Apogee twee nieuwe microfoons ontwikkeld waarmee je met je iPhone of iPad professionele audio-opnames kunt maken. Duur is het wel: de goedkoopste microfoon kost 199 euro.

Sennheiser microfoon

Dit laat Sennheiser weten in een persbericht. De clip-on microfoons steek je in de lightning-ingang van je iPhone. Via de MetaRecorder-app neem je vervolgens met de microfoon geluid op. Dit kan met de ClipMic Digital en de MKE 2 Digital. Eerstgenoemde kost 199 euro, voor de tweede betaal je 499 euro.

“De ClipMic Digital is uitgerust met een Sennheiser ME 2-microfoon”, schrijft Sennheiser in een persbericht. “De ME 2 is gemaakt voor het opnemen van spraak en is bijvoorbeeld ideaal voor het opnemen van interviews. De MKE 2 Digital is uitgerust met de hoogwaardige MKE 2-microfoon van Sennheiser, de industriestandaard in film- en televisieproducties.”

Via de app MetaRecorder neem je geluid op en kun je dit naadloos synchroniseren met het programma Final Cut Pro, waarmee je kunt monteren en aanpassen. Met de proefversie van de app kun je bestanden tot een minuut opnemen. De volledige versie kost 5 euro, maar is gratis als je een ClipMic of MKE 2 in je iPhone steekt.

De microfoons kun je alleen gebruiken met nieuwe toestellen van Apple die een lightning-ingang hebben, zoals de iPad Air 2 en de iPhone 6. Oudere modellen, zoals de iPhone 4 kunnen de microfoons niet gebruiken.

Vanaf halverwege mei kun je de ClipMic Digital kopen. De MKE 2 Digital is een maand later verkrijgbaar. Ze krijgen respectievelijk dus een adviesprijs mee van 199 en 499 euro.

Sennheiser microfoon 
Sennheiser microfoon 
Sennheiser microfoon 
Sennheiser microfoon 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Virtuele assistent

Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone? lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung Galaxy Note 8 cases tonen design toestel lees verder

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters