Sharp Aquos S2: iPhone look voor een budget prijs

Sharp heeft het nieuwste lid in de smartphone familie aangekondigd: de Sharp Aquos S2. Het leek er even heel sterk op dat de Aquos S2 het eerste toestel zou zijn, waarbij de vingerafdrukscanner in het toestel is verwerkt. Nu blijkt dat dit helaas toch niet het geval is en zijn alle ogen weer gericht op Samsung. Afgezien van deze teleurstelling biedt de nieuwe handset gebruikers wel alles wat je van een gelikt 2017 toestel zou verwachten. 

iPhone met vreemd afgewerkt display

Als je het toestel voor het eerst ziet, denk je eerst dat je naar een iPhone zit te kijken. Daarna valt het Sharp merknaampje aan de onderkant op en bemerk je de vreemd afgewerkte hoeken van het display aan de bovenkant. Bij de meeste toestellen is het display aan de bovenkant recht afgewerkt en meer recentelijk is het een trend om de hoeken iets af te ronden. Sharp heeft er echter voor gekozen deze schuin af te snijden, wat zorgt voor een aparte look.

Verder loopt het display  aan de boven- en zijkant bijna helemaal tot de rand. Alleen aan de onderkant is er wat meer ruimte overgehouden om toch een fysieke home knop te plaatsen.

Sharp Aquos S2

Middenklasser met 5.5 inch display

Als we naar de specificaties kijken wordt duidelijk dat het toch niet om een high-end toestel gaat, maar dat we met een wat meer verheven middenklasser te maken hebben. De Aquos S2 komt met een 5.5 inch display met een 2k resolutie. Het toestel zal uitgerust zijn met een vingerafdrukscanner (dus niet in het display) en een 3.020mAh batterij. Zoals je zou verwachten draait het toestel op Android.

Sharp Aquos S2

Verticale dual camera setup

Aan de achterkant vinden we de dual camera setup, die iedereen verwacht bij de iPhone 8 te zien. Deze bestaat uit twee f/1.75 lenzen, welke links boven verticaal gepositioneerd zijn. Uiteraard zal de dubbele camera van de iPhone een stuk krachtiger zijn en zou deze bovendien zijn uitgerust met augmented reality mogelijkheden.

Sharp Aquos S2

Aquos S2 in standaard en meer premium variant

Zoals we tegenwoordig vaker zien bij toestellen is er een standaard versie en een meer premium variant. De standaard versie is uitgerust met een Snapdragon 630 chipset in combinatie met 4GB RAM en 64GB opslagruimte. De tweede versie krijgt een processor upgrade met de Snapdragon 660 en komt met 6GB RAM en 128GB interne opslag.

Op het moment wordt de Sharp Aquos S2 alleen in China verkocht voor een vanafprijs van omgerekend 317 euro. Of de twee modellen ook in Europa verkocht zullen worden lijkt onwaarschijnlijk.

Bron: The Verge.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters