Sharp Aquos S2 krijgt als één van de eerste een on-screen vingerafdrukscanner

Waar Samsung, Google en waarschijnlijk Apple faalden, is het Sharp wel gelukt. De aankomende Sharp Aquos S2 zou namelijk als één van de eerste toestellen eindelijk de vingerafdrukscanner in het display geïmplementeerd krijgen. Dit zal de andere smartphonemakers een extra push geven om dit in ieder geval voor de volgende toestellen wel in orde te hebben. Verder zou de Aquos S2 de geliktheid zelve zijn en lijken op een gele iPhone.

Eindelijk smartphone met vingerafdrukscanner in het display verwerkt

Door de komst van de hoge screen-to-body ratio’s is een on-screen vingerafdrukscanner dit jaar het grote probleem in smartphoneland. Het is Samsung niet op tijd gelukt bij de Galaxy S8 toestellen en het lijkt erop dat de nieuwe Pixels en iPhones ook geen geluk hebben. Vivo deed tijdens het Mobile World Congress in Shanghai eerder dit jaar de stoute schoenen aan en demonstreerde een oplossing voor het probleem met behulp van Qualcomm technologie. Er is echter nog geen Vivo toestel in productie, welke ook daadwerkelijk gebruik maakt van de technologie. Sharp lijkt dus de eerste te zijn die eindelijk een toestel uitbrengt, waarbij je niet met je vinger naar achter moet graaien om je toestel te ontgrendelen.

Sharp Aquos S2

Sharp Aquos S2 met randloos design

Verder is bekend dat het toestel een 4k display zal krijgen en dat het allerlei andere indrukwekkende features zal brengen. Wat deze zijn is echter nog mysterieus. Afgezien van de vingerafdrukscanner en het 4k display weten we eigenlijk alleen nog hoe het toestel eruit zal zien. Renders tonen een toestel met een echt full screen display dat helemaal van onder tot boven loopt. De enige gedeelten aan de voorkant waar er geen display is, zijn bij de uitsnedes voor de camera en de oorspeaker.

Lancering op 8 augustus

De Sharp Aquos S2 zal officieel onthuld worden op 8 augustus tijdens een evenement in Beijing. Het is de eerste keer dat Sharp een toestel lanceert in China en verwacht wordt dat het een limited edition handset zal zijn. Helaas voor ons Europeanen zal de telefoon waarschijnlijk alleen in Azië in de winkel liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Zebra -

    Jammer dat deze innovatieve fabrikant die ethische waarden hoog in het vaandel had staan zowel technisch (betrouwbare producten willen maken) als gericht op mensen (arbeidsomstandigheden, poging tot ontslagvoorkoming tijdens de crisis) tegenwoordig in handen van Foxconn is.

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters