Sharp Aquos S3 wordt een regelrechte iPhone X kopie

Na elke nieuwe iPhone komt er gegarandeerd een flinke lading aan Chinese kopieën uit. In het geval van de iPhone X is dat een stuk interessanter. Dankzij de dunne schermranden en de notch is het gloednieuwe toestel immers technisch moeilijker na te maken. Toch komen de eerste kandidaten naar voren. Onlangs bespraken we bijvoorbeeld de exclusieve Oukitel U18.

Sharp Aquos S3: iPhone X kopie

Het zijn geen regelrechte kopieën, maar de Huawei P20 en P20 Plus krijgen ook een notch. Binnenkort komt er nog een kopie uit, afkomstig uit Japan. Dan hebben we het over de Sharp Aquos S3. Dit toestel is er niet subtiel in: de iPhone X wordt bijna exact nagemaakt. Dat blijkt uit opgedoken foto’s van de Android smartphone.

Ook hier zie je weer duidelijk dat men op een vlak faalt: de subtiele afwerking. Dit soort toestellen zien er mooi uit op promotiemateriaal, maar vallen ‘in het echt’ tegen door de dikke behuizing en de algemene lompheid.  De Sharp Aquos S3 heeft een notch, maar aan de achterkant zit gewoon een vingerafdrukscanner. De kans dat het toestel dus je gezicht in 3D in kaart kan brengen, is bijzonder klein.

Sharp Aquos S3 iPhone X Sharp Aquos S3 iPhone X

Het doel is hier om de iPhone X na te doen en zo units  te verkopen, niet om zinvol te innoveren. Ergens is het zonde. Oplettende lezers herinneren zich nog dat Sharp met zijn Aquos-serie als eerste enkele jaren geleden dunne schermranden introduceerde. Het laat zien wat de impact van een bedrijf als Apple is.

Toch is het jammer, zeker voor een bedrijf dat zo lang aan het voorfront van dit soort schermtechnologie heeft gestaan. Het is in ieder geval duidelijk dat dit lang niet de laatste kopie zal zijn. Het is een kwestie van geduld hebben tot een partij een notch met daadwerkelijke 3D-camera’s uitbrengt, voor gezichtsherkenning. Wordt het OnePlus met de OnePlus 6? Het is nog onduidelijk wanneer de Sharp Aquos S3 daadwerkelijk onthuld wordt.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters