Sharp Aquos S3 wordt een regelrechte iPhone X kopie

Na elke nieuwe iPhone komt er gegarandeerd een flinke lading aan Chinese kopieën uit. In het geval van de iPhone X is dat een stuk interessanter. Dankzij de dunne schermranden en de notch is het gloednieuwe toestel immers technisch moeilijker na te maken. Toch komen de eerste kandidaten naar voren. Onlangs bespraken we bijvoorbeeld de exclusieve Oukitel U18.

Sharp Aquos S3: iPhone X kopie

Het zijn geen regelrechte kopieën, maar de Huawei P20 en P20 Plus krijgen ook een notch. Binnenkort komt er nog een kopie uit, afkomstig uit Japan. Dan hebben we het over de Sharp Aquos S3. Dit toestel is er niet subtiel in: de iPhone X wordt bijna exact nagemaakt. Dat blijkt uit opgedoken foto’s van de Android smartphone.

Ook hier zie je weer duidelijk dat men op een vlak faalt: de subtiele afwerking. Dit soort toestellen zien er mooi uit op promotiemateriaal, maar vallen ‘in het echt’ tegen door de dikke behuizing en de algemene lompheid.  De Sharp Aquos S3 heeft een notch, maar aan de achterkant zit gewoon een vingerafdrukscanner. De kans dat het toestel dus je gezicht in 3D in kaart kan brengen, is bijzonder klein.

Sharp Aquos S3 iPhone X Sharp Aquos S3 iPhone X

Het doel is hier om de iPhone X na te doen en zo units  te verkopen, niet om zinvol te innoveren. Ergens is het zonde. Oplettende lezers herinneren zich nog dat Sharp met zijn Aquos-serie als eerste enkele jaren geleden dunne schermranden introduceerde. Het laat zien wat de impact van een bedrijf als Apple is.

Toch is het jammer, zeker voor een bedrijf dat zo lang aan het voorfront van dit soort schermtechnologie heeft gestaan. Het is in ieder geval duidelijk dat dit lang niet de laatste kopie zal zijn. Het is een kwestie van geduld hebben tot een partij een notch met daadwerkelijke 3D-camera’s uitbrengt, voor gezichtsherkenning. Wordt het OnePlus met de OnePlus 6? Het is nog onduidelijk wanneer de Sharp Aquos S3 daadwerkelijk onthuld wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Koos -

    Sharp is Japans. Bovendien hoeft Sharp niets te “kopiëren” van anderen. Besef je wel wat voor een historie Sharp als bedrijf heeft? Apple is een newbie vergeleken met Sharp qua historie en omvang. Het is eerder dat Apple van Xiaomi Mix kopieert.

  2. Eddy -

    Altijd als het maar een beetje op een iPhone lijkt wordt het een copie ge noemde. Als je een volledig display wil zit je altijd met zo’n lelijke notch dus lijkt het al snel op de iPhone x.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters