Sharp onthult Aquos S3: meest compacte 6-inch smartphone ooit

Vandaag is een mooie dag voor smartphones. Xaomi wist te imponeren met de onthulling van de Xiaomi Mi Mix 2S. Een snelle opvolger van de Mi Mix 2, die toch nog een aantal verrassingen met zich mee wist te brengen. Tof! Maak nu kennis met de Sharp Aquos S3.

Sharp Aquos S3: meest compacte 6-inch smartphone

Een ding is in ieder geval duidelijk: smartphoneschermen worden steeds groter. Dunne schermranden maken het er niet beter op. Men hoopte dat fabrikanten daardoor kleinere toestellen af zouden gaan leveren, maar het levert enkel grotere schermen op. Tof, maar lang niet iedereen wil een halve phablet in zijn zak meedragen.

Geef de high-end toestellen van nu aan iemand die sinds drie jaar geen nieuwe smartphones meer heeft gezien, en diegene zal zich rot schrikken. Ach, gelukkig zijn er fabrikanten die een beetje tegen die trend in gaan. Een daarvan is Sharp. Maak kennis met de Sharp Aquos S3, de meest compacte 6-inch smartphone tot nu toe.

Sharp Aquos S3

Sharp Aquos S3

Althans, dat is wat het merk zelf beweert. Overigens was Sharp eigenlijk de eerste met dunne schermranden, ruim voor de originele Mi Mix. Nu is het merk opnieuw zo vooruitstrevend met zeer dunne schermranden. Dat levert volgens het merk zelf dus de meest compacte 6-inch smartphone van dit moment op.

Daarvoor was ook een notch nodig, wat afhankelijk van je voorkeuren een voor- of juist een nadeel is. De Sharp Aquos S3 heeft dus een 6-inch LCD schermpaneel, met een resolutie van 1080 x 2160. Ondanks dat het een LCD-paneel is, heeft het toestel een contrast van 1,500:1 en een maximale helderheid van 550 nits. Niet verkeerd dus!

Al met al komt het neer op 91 procent scherm aan de voorkant. Sharp vergelijkt zijn toestel zelf met de LG V30, een 6-inch toestel dat 3.55mm langer is en 1.2mm dikker. Aan de achterkant van de Sharp Aquos S3 vind je een dubbele camera, met een 12MP sensor en een 13MP telefoto-lens. Selfies kun je nemen met een 16MP selfiecamera.

Een echte mid-ranger

Onder de motorkap zit de Snapdragon 630, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Een 3200 mAh batterij met Quick Charge 3.0 moet ervoor gaan zorgen dat je de dag door komt.

Sharp Aquos S3

Al met al een echte mid-ranger, dus verwacht geen toestel dat de Galaxy S9 gaat verslaan. Gelukkig hangt er dan ook een mid-range prijskaartje aan, van 410 dollar. Wat voor die prijs overigens opvalt, is de hoogwaardige en slick afgewerkte behuizing. De kans dat het toestel ook daadwerkelijk naar Nederland komt, is klein.

Voorlopig doen we het dus maar gewoon met de plaatjes! Een interessant ander toestel met dunne schermranden en een zachte prijs, is de Huawei P20 Lite. Die kun je wel in Nederland bemachtigen! Hier lees je daar meer over.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters