Sharp brengt waterbestendige Android-telefoon uit met 16-megapixelcamera in Japan

Sharp heeft in Japan een nogal opvallend mobieltje aangekondigd. Het toestel heeft niet alleen de hoogste cameraresolutie tot nu toe in een telefoon, maar is ook nog eens waterdicht, heeft een stereoscopisch 3D-display en is uitgevoerd als clamshell.

Sharp Aquos Phone the Hybrid 007SH

Clamshell? Ja, je leest het goed, clamshell. Dat zijn die dingen die Samsung een aantal jaar geleden altijd maakte, met zo’n klepje. Inmiddels zijn ze al lang uitgestorven in de westerse markt, en kun je alleen hier en daar nog een prepaid-telefoon vinden met deze formfactor. In Japan is de formfactor echter nog helemaal hip, en worden er ook nog geregeld duurdere clamshells uitgebracht. Maar nog nooit eentje met Android, en dat maakt deze Sharp best uniek.

Maar er zijn meer bijzondere punten aan de telefoon, die heel pakkend AQUOS PHONE THE HYBRID 007SH heet. Mogen wij hier blij zijn als we een 12-megapixelcameratelefoon op de kop kunnen tikken die verder ook bij onze voorkeuren past, in Japan zijn ze niet bang voor 4 extra megapixels. De nieuwe smartphone van Sharp heeft dan ook een 16-megapixelcamera. En de sensor van het toestel is nog eens een CCD-chip ook, terwijl zo’n beetje iedere telefoon uitgerust is met een CMOS-sensor.

En ook daar houdt het niet op: de telefoon is ook nog eens uitgerust met een behuizing die waterdicht is, zodat je in theorie zelfs onderwater 16-megapixelfoto’s kunt maken. En tot slot is het stereoscopische 3D-scherm dat de telefoon heeft ook nog niet echt mainstream. Zelfs niet in Japan.

Verder is de telefoon gewoon een vrij standaard Android-toestel. Het scherm heeft een doorsnede van 3,4”, de telefoon draait op Android Gingerbread, heeft een HDMI-uitgang en heeft de mogelijkheid om digitale TV te ontvangen, iets dat in Japan heel normaal is. En ook de Infrarood-poort die op het toestel zit kijken ze in Japan niet vreemd van op.

Hoewel het toestel over de hele wereld kan werken met zowel GSM als CDMA-ondersteuning, zal hij nooit buiten Japan verkocht gaan worden. Mocht je het toestel echt heel graag willen hebben dan kun je er natuurlijk voor kiezen om hem te importeren. Maar de meeste Nederlanders zullen het dus gewoon moeten doen met een ‘simpele’ smartphone.

Sharp Aquos Phone the Hybrid 007SH

 

Bron: MobileCrunch

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters