Sharp komt met 's werelds dunste zonnepaneel

Sharp heeft afgelopen week ’s werelds dunste zonnepaneel aangekondigd. Hiermee probeert Sharp andere producenten over te halen om zonnepanelen in hun mobiele telefoons te stoppen.

Zonnepanelen zijn erg handig om in mobiele telefoons toe te passen, maar er zijn slechts een paar toestellen met zo’n paneel aangekondigd en in Nederland is er nog niets op de markt. De Samsung Blue Earth die hier binnenkort zou moeten verschijnen heeft een ingebouwd zonnepaneel, maar ook dat moeten we eerst nog maar eens zien. Een van de argumenten tegen het implementeren van een zonnepaneel kan de ruimte zijn, maar daar heeft Sharp een oplossing voor bedacht. Afgelopen week kondigde het bedrijf ’s werelds dunste zonnepaneel aan, dat prima geschikt zou zijn voor gebruik in mobiele telefoons. Het paneel is slechts 0,8 millimeter dun en is daarmee in elke telefoon te integreren zonder dat er veel dikte bij komt.

De Sharp LR0GC02, zoals de module heet, heeft echter wel één nadeel. Het paneeltje kan slechts 300mW stroom produceren bij volle zon en zou daarom net genoeg stroom opbrengen om een telefoon stand-by te laten staan zonder dat dat invloed zou hebben op de batterij. Je mobiel echt opladen op zonne-energie kun je dan ook wel vergeten als de LR0GC02 ingebouwd is in het toestel. Veel nut heeft het paneel dus nog niet echt in een telefoon, maar het is weer een stapje dichterbij de mobieltjes die helemaal op zonne-energie werken en daarnaast is het een leuk wereldrecord voor Sharp.

Sharp mobiel zonnepaneel

 

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters