Sharp laat nieuw 5-inch scherm zien met een pixeldichtheid van 443

Fabrikant Sharp heeft een nieuw scherm ontwikkeld dat 5-inch groot is en een Full HD-resolutie heeft. Het aantal pixels per inch komt daarmee uit op 443.

Volgens Sharp is het nieuwe type scherm inmiddels de productie ingegaan van zullen de eerste fabrikanten vanaf volgend jaar gebruik gaan maken van het paneel. Wat opvalt aan het paneel is dat het een Full HD-resolutie heeft, oftewel 1920×1080 pixels. Daarmee is het scherm momenteel een stuk beter bedeeld met pixels dan de huidige generatie 720p-schermen. Doordat het scherm 5-inch meet en een dergelijke resolutie heeft, komt het aantal pixels per inch uit op 443 en is daarmee een van de hoogste PPI’s op een scherm.

Sharp zal het scherm aan meerdere fabrikanten gaan leveren. De fabrikant is nu al hofleverancier van Apple als het om schermen gaat en ook LG, HTC en Nokia maken gebruik van schermen van Sharp. De fabrikant heeft niet officieel gemeld welke fabrikanten het scherm al besteld hebben. De kans is groot dat het scherm in de eerste toestellen begin volgend jaar te vinden zal zijn. In februari worden een flink aantal nieuwe telefoons door fabrikanten bekend gemaakt, de kans is groot dat daar ook dit paneel in terug te vinden zal zijn bij sommige toestellen.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters