Sharp toont zuinig smartwatchscherm

Sharp heeft een nieuw type scherm gepresenteerd dat geen backlight gebruikt. De display gebruikt maar acht kleuren en zou heel zuinig in gebruik zijn. Het scherm van Sharp zou goed geschikt zijn voor smartwatches. Inkomend licht zou de helderheid van de display versterken.

Het smartwatchscherm van Sharp

Sharp is de laatste tijd bezig met een paar interessante schermtechnieken. Zo zijn wij heel benieuwd naar hun schermtype dat elke vorm kan aannemen en ook met superdunne bezels kan werken. Ook doet het gerucht de ronde dat Sharp aan een UHD-scherm voor smartphones werkt met een resolutie van 4096×2160 pixels.

De schermfabrikant heeft nu andere innovatie getoond. Het gaat hier om een smartwatchscherm met een formaat van 1 inch. Deze display maakt geen gebruik van backlight, is daardoor superzuinig en maakt gebruik van maar acht kleuren. Licht van buitenaf versterkt de helderheid van het scherm. Juist in zonlicht zou het scherm dus goed zichtbaar zijn. Bij huidige schermen is dat juist precies omgekeerd.

Het scherm dat Sharp nu presenteert is een LTPS LCD-scherm met maar acht kleuren. Sharp zou al gesprekken voeren met meerdere fabrikanten om het in smartwatches te installeren. Een deal zou nog niet zijn gesloten. Het is dus afwachten of en wanneer het scherm in smartwatches terug te vinden is.

Het scherm tacklet een van de grootste problemen van de huidige smartwatches. De batterijen in deze horloges zijn vaak na een dag al op. Met dit scherm van Sharp zou dit verleden tijd zijn.

Bron: Padnews

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
  Apple Watch Pride Edition

  Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

  Snapchat Spectacles 2

  Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

  Apple Watch 3

  Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

  FitBit

  ‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

  Android Wear 2.0

  Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

  Uvolt Watch

  Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters