Sharp toont zuinig smartwatchscherm

Sharp heeft een nieuw type scherm gepresenteerd dat geen backlight gebruikt. De display gebruikt maar acht kleuren en zou heel zuinig in gebruik zijn. Het scherm van Sharp zou goed geschikt zijn voor smartwatches. Inkomend licht zou de helderheid van de display versterken.

Het smartwatchscherm van Sharp

Sharp is de laatste tijd bezig met een paar interessante schermtechnieken. Zo zijn wij heel benieuwd naar hun schermtype dat elke vorm kan aannemen en ook met superdunne bezels kan werken. Ook doet het gerucht de ronde dat Sharp aan een UHD-scherm voor smartphones werkt met een resolutie van 4096×2160 pixels.

De schermfabrikant heeft nu andere innovatie getoond. Het gaat hier om een smartwatchscherm met een formaat van 1 inch. Deze display maakt geen gebruik van backlight, is daardoor superzuinig en maakt gebruik van maar acht kleuren. Licht van buitenaf versterkt de helderheid van het scherm. Juist in zonlicht zou het scherm dus goed zichtbaar zijn. Bij huidige schermen is dat juist precies omgekeerd.

Het scherm dat Sharp nu presenteert is een LTPS LCD-scherm met maar acht kleuren. Sharp zou al gesprekken voeren met meerdere fabrikanten om het in smartwatches te installeren. Een deal zou nog niet zijn gesloten. Het is dus afwachten of en wanneer het scherm in smartwatches terug te vinden is.

Het scherm tacklet een van de grootste problemen van de huidige smartwatches. De batterijen in deze horloges zijn vaak na een dag al op. Met dit scherm van Sharp zou dit verleden tijd zijn.

Bron: Padnews

tags:

  iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

  Apple Watch 3

  Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

  Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

  Apple Watch 3

  ‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

  Samsung Gear S3 Classic en Frontier

  Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

  ‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters