Siemens snijd 17.000 man aan personeel weg

Het Duitse electronicaconcern Siemens gaat opnieuw flink in zijn personeelsbestand snijden en 16.750 mensen de laan uitsturen. Volgens het bedrijf is dat nodig vanwege de verslechterde economische vooruitzichten.

Eerder dit jaar liet Siemens al weten dat er bij zijn netwerkdivisie 7000 banen zouden verdwijnen. De grootste klappen bij de nieuwe inkrimpingsplannen vallen bij de administratie van het concern; daar verdwijnen 12.600 banen. De reorganisatie is het werk van ceo Peter Loescher, die een jaar geleden het roer overnam en in 2010 een besparing van 1,2 miljard euro wil bewerkstelligen. Dat komt neer op tien procent van de bedrijfskosten, aldus Reuters.

Volgens Loescher zullen er over de geplande ontslagen spoedig gesprekken met werknemersorganisaties worden gevoerd, maar de vakbond IG Metall heeft de plannen al veroordeeld en sluit acties niet uit. Volgens de bond zijn de economische vooruitzichten voor Siemens goed en is de orderportefeuille gevuld. Daarom is niet te begrijpen waarom het bedrijf tot de genoemde aantallen gedwongen ontslagen moet overgaan, aldus het hoofd van IG Metall. Andere vakbonden willen eerst met Siemens praten alvorens op de plannen te reageren.

Volgens Reuters kan de wens van Siemens om te reorganiseren wel worden begrepen als er wordt gekeken naar de aandelenkoers in vergelijking met die van de concurrenten van het concern. Aandelen van Siemens zijn dit jaar 35 procent in waarde gedaald, terwijl die van rivalen General Electric en Philips er respectievelijk 27,4 en 28,8 procent op achteruit gingen. Bovendien zijn de aandelen van General Electric momenteel samen 12,4 maal de geschatte winst over 2008 waard en die van Philips 14 maal, terwijl Siemens op de beurs niet meer dan 7,2 maal de geschatte jaarwinst waard is.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters