Sim-only abonnementen KPN, Hi en Telfort flink in prijs gestegen

Uit onderzoek van de website sim-only-vergelijk blijkt dat de tarieven van deze drie providers voor sim-only abonnementen flink gestegen zijn per 1 juli 2009. De prijsverhogingen waren eerder al aangekondigd door KPN.

Grafiek prijsvergelijking Sim-only

Hieronder staat een kort overzicht wat er precies is veranderd in het aanbod van sim-only abonnementen per provider.
Hi heeft zijn tarieven voor sim-only flink verhoogd met gemiddeld 40%. Ook heeft deze provider besloten hoge aansluitkosten in rekening te gaan brengen voor dit soort abonnementen namelijk 24,95 euro. Wat er precies veranderd is in alle abonnementen is te lezen op de website van sim-only-vergelijk.

KPN heeft niet zijn prijzen flink verhoogd, maar de kortingen die de klant normaal gesproken krijgt tijdens de eerste twee jaar van een abonnement zijn flink verlaagd.

Bij de provider Telfort zijn de prijzen het minst extreem gestegen. Abonnementen voor een jaar zijn 2 euro per maand duurder geworden met uitzondering van Sim-only 500 waarvan de prijs met 1 euro is gestegen. De abonnementen van twee jaar hebben allemaal een prijsstijging van tussen de 0 en de 2 euro gekregen.

De wijzigingen die hierboven staan genoemd waren te verwachten omdat KPN topman Marco Visser al eerder had aangekondigd dat de prijzen per 1 juli 2009 zouden gaan stijgen. Een reden hiervoor was dat de marge van dit soort abonnementen voor KPN te laag ligt. KPN en zijn dochterbedrijven hebben zich op deze manier uit de markt van sim-only abonnementen geprijsd, want Ben en Simpel zijn een stuk goedkoper in deze markt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters