Sim Only met losse telefoon voordeliger dan abonnement met toestel

Als smartphonegebruiker kun je met wat extra moeite tot meer dan 100 euro per jaar besparen. Je bespaart het geld als je een Sim Only abonnement afsluit en daarbij zelf je smartphone koopt.

Dit blijkt uit onderzoek van All About Phones in samenwerking met Sim Only-provider Simyo. We vergeleken hiervoor zes providers: Tele2, Vodafone, T-Mobile, Hollands Nieuwe, Simpel en Simyo. In het onderzoek zochten we de prijs uit die je bij elke provider maandelijks kwijt bent voor een abonnement en smartphone. De pijldatum was hiervoor 17 maart en alles is terug gerekend naar een 1 jaar abonnement. De bundelgrote zijn geselecteerd op basis van onderzoek van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

Bij Tele2, Vodafone en T-Mobile krijg je de smartphone van de provider. Dezelfde smartphone moet je bij Hollands Nieuwe, Simpel en Simyo zelf kopen. Bij laatstgenoemde drie providers is de toestelprijs uitgesmeerd over de abonnementsperiode van 12 maanden. Vervolgens is die maandelijkse toestelprijs opgeteld bij het abonnement. Daarna legden we de maandelijkse prijzen van de zes providers naast elkaar.

Voor het onderzoek zijn twee bundels onderzocht: voor hoog en laag gebruik. Daarnaast zijn er twee smartphones geselecteerd: de Samsung Galaxy S5 en de Huawei Ascend P7. De peildatum voor de toestelprijzen is 17 maart.

Samsung Galaxy S5 met hoog verbruik

De toestelprijs van de S5 is 460 euro. Het abonnement voor hoog verbruik heeft 500 belminuten en een internetbundel van 1GB. Bij Simyo betaal je voor dit abonnement 21 euro. Om de S5 in een jaar af te betalen, betaal je 38,33 euro per maand. Bij Simyo betaal je voor je abonnement en je S5 in totaal 59,33 euro per maand.

Dit is bij de andere providers meer. Zo kost Hollands Nieuwe 62,83 euro per maand, Simpel is derde, met 63,33 euro per maand. Vodafone is met 66,08 euro per maand de duurste. Op jaarbasis bespaar je meer dan 80 euro als je een abonnement bij Simyo neemt en zelf een Galaxy S5 koopt.

Huawei Ascend P7 met laag gebruik

De toestelprijs van de P7 is 266 euro. Het abonnement voor laag gebruik heeft 100 belminuten en een internetbundel van 500MB. Dit abonnement kost bij Simyo 11 euro per maand en om de P7 in een jaar af te betalen, betaal je maandelijks 22,20 euro per maand.

Bij Simyo kost dit abonnement met toestel bij elkaar 33,20 euro per maand. Hollands Nieuwe is 1 euro per maand duurder. Het verschil met de duurste provider, in dit geval T-Mobile, is groter. Bij T-Mobile betaal je voor hetzelfde abonnement met toestel 42,83 euro per maand. Op jaarbasis scheelt dit ten opzichte van Simyo 115,56 euro.

Conclusie

Hoewel er meer werk in gaat zitten om zelf een telefoon te kopen en daarbij een Sim Only-abonnement af te sluiten, loont dit wel. Het verschil met een traditioneel abonnement kan in een jaar tijd van enkele tientjes oplopen tot een bedrag van boven de 100 euro.

Sim Only vs abonnement 
Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters