SimCity en Metal Gear Solid komen uit voor de iPhone

EA heeft vandaag samen met Apple SimCity vrijgegeven voor de Apple iPhone. Daarnaast maakte Konami bekend dat het de immens populaire Metal Gear Solid naar de iPhone zal gaan brengen.

’s Werelds grootste spel producent, Electronic Arts, heeft vandaag SimCity vrijgelaten in de App Store van Apple. De game kost 8 euro echter krijg je hiervoor een volwaardige versie terug die 1 op 1 gepoort is van SimCity 3000. SimCity 3000 is het spel waar EA vroeger mee groot geworden is en spreekt duizenden mensen aan aangezien deze het vaak tot in de late uurtjes op hun pc gespeeld hebben. SimCity was één van de eerste echte spellen voor de PC en nu heeft EA het op zich genomen om het ook voor de iPhone beschikbaar te maken. Onze eerste indruk is goed van het spel. Grafisch is van erg hoge kwaliteit echter is de interface wel even wennen. Daarnaast zitten er soms wat kleine vertragingen in het spel en kun je beter niet gebeld worden tijdens het spelen want dan gaat je iPhone rare beelden vertonen. Daarnaast dien je ook minimaal firmware versie 2.2 op je iPhone te hebben anders zal het spel niet werken.

Bij Sim City gaat het erom alle aspecten van een stad te onder controle te houden: je moet parken maken, publieke werken draaiend houden en zorgen dat het openbaar vervoer blijft rijden.

picture-22_01 

Naast de release van SimCity heeft de concurrent van EA genamad Konami vandaag bekend gemaakt dat het Metal Gear Solid voor de iPhone gaat uitbrengen. ‘Metal Gear Touch’, zoals de game gaat heten, zal in het voorjaar van 2009 te koop zijn en borduurt voort op de verhaallijn van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, dat dit jaar verscheen voor de Playstation 3. Het spel zal uit acht stages bestaan, maar Konami is van plan er later meer ter download aan te bieden. Konami wilde nog niets concreets over de besturing van het spel zeggen, maar duidelijk is wel dat het spel met het touchscreen van de iPhone bediend zal worden. In het beeldmateriaal dat de uitgever heeft vrijgegeven, is een inzoomfunctie te zien die net zo werkt als de normale zoomfunctie van de iPhone.

Konami heeft echter nog meer plannen voor de iPhone tot groot genoegen van Apple. Naast Metal Gear Touch zal ook Silent Hill naar de iPhone vertaald worden, in de vorm van Silent Hill: The Escape. Ten slotte zal Konami de oorspronkelijke versie van Frogger op de telefoon van Apple uitbrengen. Beide games verschijnen, net als Metal Gear Touch, in het voorjaar van 2009.

metalgear solid

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters