SimCity en Metal Gear Solid komen uit voor de iPhone

EA heeft vandaag samen met Apple SimCity vrijgegeven voor de Apple iPhone. Daarnaast maakte Konami bekend dat het de immens populaire Metal Gear Solid naar de iPhone zal gaan brengen.

’s Werelds grootste spel producent, Electronic Arts, heeft vandaag SimCity vrijgelaten in de App Store van Apple. De game kost 8 euro echter krijg je hiervoor een volwaardige versie terug die 1 op 1 gepoort is van SimCity 3000. SimCity 3000 is het spel waar EA vroeger mee groot geworden is en spreekt duizenden mensen aan aangezien deze het vaak tot in de late uurtjes op hun pc gespeeld hebben. SimCity was één van de eerste echte spellen voor de PC en nu heeft EA het op zich genomen om het ook voor de iPhone beschikbaar te maken. Onze eerste indruk is goed van het spel. Grafisch is van erg hoge kwaliteit echter is de interface wel even wennen. Daarnaast zitten er soms wat kleine vertragingen in het spel en kun je beter niet gebeld worden tijdens het spelen want dan gaat je iPhone rare beelden vertonen. Daarnaast dien je ook minimaal firmware versie 2.2 op je iPhone te hebben anders zal het spel niet werken.

Bij Sim City gaat het erom alle aspecten van een stad te onder controle te houden: je moet parken maken, publieke werken draaiend houden en zorgen dat het openbaar vervoer blijft rijden.

picture-22_01 

Naast de release van SimCity heeft de concurrent van EA genamad Konami vandaag bekend gemaakt dat het Metal Gear Solid voor de iPhone gaat uitbrengen. ‘Metal Gear Touch’, zoals de game gaat heten, zal in het voorjaar van 2009 te koop zijn en borduurt voort op de verhaallijn van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, dat dit jaar verscheen voor de Playstation 3. Het spel zal uit acht stages bestaan, maar Konami is van plan er later meer ter download aan te bieden. Konami wilde nog niets concreets over de besturing van het spel zeggen, maar duidelijk is wel dat het spel met het touchscreen van de iPhone bediend zal worden. In het beeldmateriaal dat de uitgever heeft vrijgegeven, is een inzoomfunctie te zien die net zo werkt als de normale zoomfunctie van de iPhone.

Konami heeft echter nog meer plannen voor de iPhone tot groot genoegen van Apple. Naast Metal Gear Touch zal ook Silent Hill naar de iPhone vertaald worden, in de vorm van Silent Hill: The Escape. Ten slotte zal Konami de oorspronkelijke versie van Frogger op de telefoon van Apple uitbrengen. Beide games verschijnen, net als Metal Gear Touch, in het voorjaar van 2009.

metalgear solid

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters