Simpele 'hack' maakt usb-lader geschikt voor iPhone

Met behulp van een simpele hack, of eigenlijk een kwartiertje solderen aan een usb-oplader, kan een huis-tuin-en-keuken-lader geschikt worden gemaakt om een iPhone van stroom te voorzien.

Een gemiddelde, goedkope usb-lader die vaak bij gadgets wordt geleverd, kan weliswaar de benodigde spanning van 5V leveren, maar de iPhone neemt hier geen genoegen mee. Van de vier pinnen van een usb-stekker worden in de regel alleen de buitenste twee pinnen, 1 en 4, benut: hierop staan resprectievelijk +5V en 0V. De iPhone wil met deze spanningen echter niet laden, en Chen Tzy Wen schrijft op zijn blog hoe hij twee extra voltages op de binnenste pinnen van de usb-stekker van een iPhone-lader mat.

Die extra voltages bleken 1,8V op pin 3 en 2,5V op pin 2 te bedragen. De iPhone heeft deze voltages niet nodig tijdens het laden, maar wel om te starten met het opladen van de inwendige accu. Zodra het laden in gang was gezet, konden de ‘referentievoltages’ op pin 2 en 3 straffeloos verwijderd worden. De oplossing om ook met een gewone usb-lader, waarop pin 2 en 3 nooit spanning krijgen, een iPhone op te laden, lag derhalve in het aanbieden van de door het mobieltje gewenste referentievoltages op de middelste pinnen. Door met vier weerstandjes aan de slag te gaan, slaagde Chen erin om de benodigde hulpspanningen van de 5V te betrekken.

Als praktische toepassing bouwde hij de weerstandjes in een autolader, zodat hij voor een prikkie zijn iPhone ook in de auto op kan laden. Een officiële oplader voor de iPhone kost vijfentwintig euro, terwijl voor een autolader twintig euro betaald moet worden.

2505609126_e52bf6af44_o

 

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC Vive Focus

Details rondom standalone virtual reality headset HTC duiken op lees verder

headphones

‘Google komt met Apple Airpods concurrent met Google Assistant’ lees verder

gerecyclede materialen Apple iPhone X

Plottwist: gelekte versie iOS 11 wijst op terugkeer van de iPod lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Headphones met Google Assistant

Hello, Google-oordopjes? ‘Google lanceert headphones met Google Assistant’ lees verder

Samsung superfabriek

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy Note 8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters