'Simyo steelt schaap Tele2 voor marketingdoeleinden'

Frank, het zwarte schaap dat tot vorige jaar altijd de hoofdrol speelde in Tele2-reclames, lijkt het nieuwe gezicht te zijn geworden van sim only-provider Simyo.

Dat valt op te maken uit een pagina en een filmpje dat Simyo vandaag – al dan niet per ongeluk – op haar website plaatste, zo ontdekte All About Phones. Frank was jarenlang het uithangbord van Tele2 in reclames waarin de provider nieuwe acties promootte. De Zweedse provider zette ‘m vorig jaar in november echter op ludieke wijze aan de kant, via de zwarte pieten-discussie. Frank werd bedacht door het Zweedse Forsman & Bodefors en is ook eigendom van het reclamebureau.

Sinds mei vorig jaar werkt Tele2 echter op het gebied van marketing samen met BBH Londen en KesselsKramer. Die willen het merk herpositioneren en opnieuw in de markt zetten. Daarin was geen ruimte voor het zwarte schaap.

Het lijkt erop dat Simyo wel wat ziet in de marketingwaarde van Frank. Uit de informatie op Simyo’s website valt op te maken dat de provider van plan is een marketingcampagne rondom het schaap op te zetten. De provider heeft ook op haar frontpage alvast een hidden link aangemaakt naar de speciale pagina, zo ontdekte All About Phones. Onduidelijk is nog voor welke marketingdoeleinden de dochteronderneming van KPN de oude mascotte van Tele2 wil gaan gebruiken.

Tele2 was in ieder geval niet bereikbaar voor commentaar. Ook heeft All About Phones opheldering gevraagd bij Simyo, maar de provider wil de ‘transfer’ bevestigen noch ontkennen.

1 april kikker in je….

Zoals al velen doorhadden; het was een mooie, uitgebreide. grap 🙂

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters