'Simyo steelt schaap Tele2 voor marketingdoeleinden'

Frank, het zwarte schaap dat tot vorige jaar altijd de hoofdrol speelde in Tele2-reclames, lijkt het nieuwe gezicht te zijn geworden van sim only-provider Simyo.

Dat valt op te maken uit een pagina en een filmpje dat Simyo vandaag – al dan niet per ongeluk – op haar website plaatste, zo ontdekte All About Phones. Frank was jarenlang het uithangbord van Tele2 in reclames waarin de provider nieuwe acties promootte. De Zweedse provider zette ‘m vorig jaar in november echter op ludieke wijze aan de kant, via de zwarte pieten-discussie. Frank werd bedacht door het Zweedse Forsman & Bodefors en is ook eigendom van het reclamebureau.

Sinds mei vorig jaar werkt Tele2 echter op het gebied van marketing samen met BBH Londen en KesselsKramer. Die willen het merk herpositioneren en opnieuw in de markt zetten. Daarin was geen ruimte voor het zwarte schaap.

Het lijkt erop dat Simyo wel wat ziet in de marketingwaarde van Frank. Uit de informatie op Simyo’s website valt op te maken dat de provider van plan is een marketingcampagne rondom het schaap op te zetten. De provider heeft ook op haar frontpage alvast een hidden link aangemaakt naar de speciale pagina, zo ontdekte All About Phones. Onduidelijk is nog voor welke marketingdoeleinden de dochteronderneming van KPN de oude mascotte van Tele2 wil gaan gebruiken.

Tele2 was in ieder geval niet bereikbaar voor commentaar. Ook heeft All About Phones opheldering gevraagd bij Simyo, maar de provider wil de ‘transfer’ bevestigen noch ontkennen.

1 april kikker in je….

Zoals al velen doorhadden; het was een mooie, uitgebreide. grap 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Tele2NL Jan-Willem te Gussinklo -

  Tele2’s Frank uit logeren tot 1 april – Jan-Willem te Gussinklo namens Tele2 Nederland

  Na vijf mooie en drukke jaren geniet Frank, het zwarte schaap, heerlijk van zijn Tele2 pensioen. Maar speciaal voor 1 april werd hij nog een keer van stal gehaald door Simyo. Het prachtige filmpje< https://www.youtube.com/watch?v=XE_MozMzn3g> toont eens te meer aan dat Frank in de afgelopen jaren heel veel fans heeft gekregen in Nederland. En daar zijn wij eigenlijk best heel trots op, we zullen dus ook altijd zuinig blijven op onze Frank.

  Daarom hebben we gistermiddag direct een logeerpakket afgeleverd op zijn tijdelijke adres, http://tinyurl.com/1aprilTele2
  want het is een schaap met gebruiksaanwijzing: Krulshampoo, stro, een warm fleece dekentje voor ’s nachts en natuurlijk zijn favoriete eten: Knäckebröd want Frank neemt met minder natuurlijk geen genoegen. En over vier daagjes sluiten wij hem weer liefdevol in onze armen zodat hij verder kan genieten van zijn welverdiende rust.

  En wij, wij gaan ondertussen NonStop verderder< https://www.tele2.nl/met-minder-geen-genoegen/> waar we mee bezig waren. Onze klanten bieden wat ze nodig hebben, voor minder. Fijne 1 april alvast

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters