Simyo ziet dataverbruik oud en nieuw met bijna 500 procent stijgen

Sim only-provider Simyo heeft het dataverbruik tijdens oud en nieuw met 481 procent zien stijgen. Dat is een veel grotere stijging dan bij de grote providers KPN, Vodafone en T-Mobile. De klanten van Simyo werden allemaal desondanks keurig bediend, er waren geen netwerkproblemen, aldus het bedrijf.

Simyo ziet dataverbruik oud en nieuw met bijna 500 procent stijgen simyo logo

Via het mobiele internet werden tijdens de jaarwisseling enorm veel nieuwjaarswensen uitgewisseld. Simyo spreekt van een ‘explosieve groei’ ten opzichte van de vorige nieuwjaarsnacht. Het aantal telefoongesprekken is overigens ook gestegen, en wel met 38,5 procent. Dat is al een grote stijging, maar de groei van het dataverkeer met 481 procent stelt dit gegeven in de schaduw.

De klanten van Simyo verstookten in de nieuwjaarsnacht in totaal 228 gigabyte aan data. Het KPN-netwerk handelde voor Simyo bijna 110 duizend sms-berichten af. Dat is een daling van 19,8% ten opzichte van vorig jaar. Het aantal telefoongesprekken steeg over dezelfde periode van ruim achtduizend naar iets meer dan elfduizend gesprekken.

Het nieuwe snelle 4G-netwerk van KPN, waar Simyo als volle dochter van deze provider gebruik van maakt, heeft in de nieuwjaarsnacht geen problemen ervaren.

Bron: Simyo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

   Het gaat over de toename in dataverkeer en verstuurde SMSjes en niet over het aantal klanten. Dus ook al zijn het 2 klanten dan hebben die nog altijd 5x zoveel verbruikt/verstuurd.

   1. hanszw -

    Tja, dat had ik ook wel begrepen, ik gebruik het voorbeeld alleen maar om te laten zien dat het noemen van percentages een nogal vertekend beeld kan geven maar dat had jij nou weer niet begrepen.

   2. Quasimodo -

    Oh? Dus je maakt een opmerking die totaal niet op het artikel slaat en dan probeer je ons iets anders duidelijk te maken? Bedankt dat je dat opgeklaard hebt 🙂

   3. hanszw -

    Dat is jouw visie, dat het niet op het artikel slaat maar je reactie was al niet bepaald snugger.

   4. Quasimodo -

    Tja, een domme opmerking maken (waarop ik heel netjes reageer) en dan een ander de schuld geven wanneer ze jou uitleggen waarom je opmerking nergens opslaat. Jij moet wel een heel fijne vent zijn irl. Je kinderen zullen trots op je zijn (als je die al hebt). 🙂 Dag Hans….

    p.s. het is jouW visie (maar dat zal ook wel weer erg hard aankomen). 🙂

   5. Bas_vhn -

    Gelukkig maak jij hier ook regelmatig 'domme' opmerkingen, om nog maar te zwijgen over de schrijffouten die je consequent maakt. Weer een typisch gevalletje van betweterigheid en hypocrisie. Je vastberadenheid is overigens vermakelijk.

   6. hanszw -

    @Shogun: (wat een naam) je gaat steeds gekker reageren, ik kan het ook niet helpen dat je het niet snapt. Wat bedoel je nou met jouW? Over domme opmerkingen gesproken.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters