Simyo ziet dataverbruik oud en nieuw met bijna 500 procent stijgen

Sim only-provider Simyo heeft het dataverbruik tijdens oud en nieuw met 481 procent zien stijgen. Dat is een veel grotere stijging dan bij de grote providers KPN, Vodafone en T-Mobile. De klanten van Simyo werden allemaal desondanks keurig bediend, er waren geen netwerkproblemen, aldus het bedrijf.

Simyo ziet dataverbruik oud en nieuw met bijna 500 procent stijgen simyo logo

Via het mobiele internet werden tijdens de jaarwisseling enorm veel nieuwjaarswensen uitgewisseld. Simyo spreekt van een ‘explosieve groei’ ten opzichte van de vorige nieuwjaarsnacht. Het aantal telefoongesprekken is overigens ook gestegen, en wel met 38,5 procent. Dat is al een grote stijging, maar de groei van het dataverkeer met 481 procent stelt dit gegeven in de schaduw.

De klanten van Simyo verstookten in de nieuwjaarsnacht in totaal 228 gigabyte aan data. Het KPN-netwerk handelde voor Simyo bijna 110 duizend sms-berichten af. Dat is een daling van 19,8% ten opzichte van vorig jaar. Het aantal telefoongesprekken steeg over dezelfde periode van ruim achtduizend naar iets meer dan elfduizend gesprekken.

Het nieuwe snelle 4G-netwerk van KPN, waar Simyo als volle dochter van deze provider gebruik van maakt, heeft in de nieuwjaarsnacht geen problemen ervaren.

Bron: Simyo

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters