SiRFstar komt met IV-chip voor sneller gps-bereik

De gps-producent SiRFstar heeft een nieuwe chip aangekondigd die het navigeren nauwkeuriger en vooral sneller moet gaan maken. De SiRFstar IV maakt gebruik van SiRFaware om tot drie keer zo snel een fix te verkrijgen in vergelijking met zijn voorgangers.

SiRFaware

SiRFstar, eens de grootste producent van gps-artikelen, staat nog steeds bekend als een producent die chips fabriceert die kwaliteit erg goed zijn en een snelle en accurate fix hebben. De producent heeft nu bekendgemaakt dat er een nieuwe chip gaat komen, de SiRFstar IV. De nieuwe chip is ontworpen rondom een nieuwe techniek genaamd SiRFaware die garant zou moeten staan voor snellere fixes van de locatie en die daarnaast accurater zou zijn dan andere chips die momenteel op de markt te vinden zijn. De vraag is echter hoe nauwkeurig een commerciƫle chip kan worden aangezien er flink wat factoren zijn die de nauwkeurigheid ervan bepalen. Desalniettemin weet SiRFstar te melden dat de nieuwe chip over de dubbele zoekcapaciteit beschikt van zijn voorganger, de SiRFstar III. Hierdoor zou de chip in staat zijn tot drie keer sneller een positie op een telefoon te kunnen bepalen en zou de afwijking onder ideale omstandigheden maximaal 15 meter moeten zijn.

De SiRFstar IV zal terugkomen als onderdeel van de GSD4t-chip van de fabrikant die dienst zal doen als gps-ontvanger in telefoons en andere producten. De chip zou daarnaast ook kunnen samenwerken met de ingebouwde accelerometer van telefoons voor kompasfuncties. De nieuwe chip gaat rond oktober in productie en zou begin volgend jaar al in telefoons te vinden moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

EU

Vanaf 15 juni geen roamingkosten meer: hier moet je op letten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters