Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone?

Afgelopen week heeft Apple een patent toegewezen gekregen voor een iPhone dock, waarmee draadloos opgeladen zou kunnen worden. Het interessante aan de dock is dat deze op de één of andere manier ook Siri zou gebruiken. Deze zogenaamde Siri dock zou gebruikt kunnen worden om met de spraakassistent te kunnen communiceren vanaf de andere kant van de kamer. Als de dock ook verbonden zou zijn met andere smart home apparaten, zou het bijna een mini Homepod zijn.

Siri Dock voor iPhone

In het patent wordt het betreffende apparaat beschreven als een smart dock voor het activeren van de spraakherkenning modus op een mobiel elektrisch apparaat. Er wordt uitgeweid over een dock, welke zou kunnen herkennen dat er een iPhone in zou zijn geplaatst. Hierop wordt de microfoon van de dock geactiveerd, zodat het apparaat spraakopdrachten zou kunnen uitvoeren. Uiteraard zal de  spraakherkenning worden verzorgd door de trouwe Siri. Waardoor je als het ware een Siri dock hebt om je iPhone vanaf een afstand te kunnen bedienen.

 

Draadloos opladen

In het patent worden ook verschillende manieren besproken met betrekking tot het opladen van de aangesloten iPhone. Onder andere draadloos opladen zou een optie zijn. Ook verschillende versies van de Siri dock komen aan bod. Dit varieert van een apparaat met enkele connectoren met een microfoon en speaker tot een bijna volledige mini computer met een display en verschillende knoppen.

Patent Siri Dock

Een soort Echo Dot?

Met de HomePod die eraan zit te komen is de vraag waar deze dock in het totale plaatje zou passen. Sommigen speculeren dat de dock een soort Echo Dot zou zijn. Waar deze een soort uitgeklede versie is van Amazon’s Echo, zou de Siri dock ook een versimpelde versie moeten zijn van de HomePod. Uiteraard zou het natuurlijk ook helemaal anders kunnen zitten. Aangezien het patent al in 2012 was aangevraagd, is het de vraag of Apple sowieso hier nog iets mee zal gaan doen of dat het bedrijf in de tussentijd andere oplossingen heeft bedacht.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters