Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt

Het is misschien wat voorbarig aangezien iOS 11 nog niet eens uit is. Maar hoe zou het Apple besturingssysteem eruit zien als we even vooruitspoelen naar 2020? Op het moment zijn vooral hardware specificaties belangrijk aan een toestel en wordt gepronkt met de beste camera’s en chipsets. Langzaamaan wordt kunstmatige intelligentie echter steeds belangrijker. Tegen 2020 zal dit in iOS 14 hoogstwaarschijnlijk een stuk verder zijn uitgewerkt en krijgen we de meest intelligente Siri tot nu toe. Ook zal machine learning een stuk geavanceerder zijn, waardoor gebruikers een uitgebreide gepersonaliseerde ervaring te wachten staat. 

iPhone veel intelligenter in iOS 14

Siri wordt een ware assistent en beheert je leven

Waar Siri in het begin nog niet zoveel kon en je vaak niet goed verstond, worden de mogelijkheden van de assistent steeds uitgebreider. Met de mogelijkheid om tekstberichten naar Siri te sturen in iOS 11 gaat nu al een wereld van mogelijkheden open. Een meer intelligente Siri zou ook automatisch bepaalde alarmen aan kunnen zetten afhankelijk van je dagelijkse schema of je bijvoorbeeld waarschuwen dat je even moet rusten aan de hand van Apple Watch informatie.

De assistent is nu ook bezig haar intrede te doen in de smart home. Het lijkt erop dat alle Apple apparaten op een gegeven moment verbonden zullen zijn en beheerd zullen worden door de virtuele assistent. Dit kan handig zijn, maar ook enigszins zorgwekkend. Waar houdt het op met de intelligentie en wanneer zal Siri te veel zelf gaan nadenken. Als je een slechte dag hebt gehad en snauwend een opdracht geeft, moet je je dan zorgen maken de volgende keer dat je in je zelfrijdende auto stapt?

Siri

Niemand heeft meer dezelfde iPhone met iOS 14

Steeds meer wordt moeite gedaan om aan de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker te voldoen. Denk maar aan suggesties bij het zoeken, afhankelijk van wat je eerder hebt gedaan. Dit zal door de jaren heen veel omvattender worden. Het zou zo kunnen zijn dat iedereens telefoon weer anders reageert afhankelijk van de primaire gebruiker. Het begin is er al met de Do Not Disturb modus in iOS 11, waarbij deze veilige rijd modus automatisch aan kan gaan wanneer je in je auto zit. Dit zou natuurlijk verder getrokken kunnen worden naar tijdelijk aangaan wanneer je in een bespreking zit of een bibliotheek inloopt.

Verder zou je home scherm ook telkens anders kunnen zijn afhankelijk van je agenda, vaak gebruikte applicaties of locatie. Staat er in je agenda dat je bijna op vakantie gaat, dan zou het systeem bijvoorbeeld de navigatie en weer app voor je in zicht kunnen plaatsen. Heb je veel foto’s gemaakt, dan zou juist gekozen worden voor de galerij en instagram apps. Het is verder niet ondenkbaar dat alle apps ondersteund worden door een intelligent systeem en je suggesties geven of alvast acties voor je uitvoeren. Hopelijk zal dit wel beter werken dan de beruchte autocorrect functie.

Siri suggesties

Innovatie vs. privacy

Al met al worden het spannende tijden met iOS 14, alhoewel we er waarschijnlijk zo snel aan gewend zijn dat het raar lijkt dat het ooit anders was. Uiteraard is er natuurlijk weer de privacy keerzijde van het geheel. Innovatie lijkt op de één of andere manier altijd verbonden te zijn aan jezelf steeds meer blootgeven.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters