Siri-spraakherkenning zou ook naar iPhone 4 komen

De spraakherkenningsfunctie van de iPhone 4S, genaamd Siri, zou ook naar de iPhone 4 komen. Volgens berichten is Apple bezig om de virtuele gesprekspartner naar de oudere broer van de 4S te brengen.

siri

De iPhone 4 en de 4S lijken als twee druppels water op elkaar, maar onder de motorkap zijn er grote verschillen. Ook in de software: de Siri-spraakherkenning is tot dusver alleen voorbehouden aan de iPhone 4S. Het is een van de onderscheidende factoren van het toestel. Naast de verbeterde camera en de snellere processor.

De virtuele assistent, die met spraakcommando’s bediend kan worden, is in de taalgebieden waar Siri beschikbaar is al een groot succes. Siri is tot dusver alleen beschikbaar in Engels, Frans en Duits. Nederlands zit voorlopig nog niet in de planning. Maar vanwege het succes van Siri zou Apple nu wel bezig zijn om ook de iPhone 4 via een update van de luisterende assistent te voorzien.

Overigens zijn hackers er al in geslaagd om Siri aan de praat te krijgen op de iPhone 4. Als Apple deze mogelijkheid officieel maakt, is het wel de vraag of de fabrikant hiermee de verkoop van zijn nieuwste model in de weg loopt, want een van de argumenten voor bezitters van de vorige iPhone om over te stappen naar het nieuwere model vervalt dan.

Bron: Poccketnow

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters