Siri weet je nu ook alles over tennis en golf te vertellen

Als tennis of golf je ding is, heeft Siri een leuke verrassing. Apple heeft de sportdatabases van zijn assistent uitgebreid en Siri kan nu ook vragen over deze twee sporten beantwoorden. Je kunt nu dingen vragen als “Wie won Roland Garros?” of “Wie is Tiger Woods?”

Werkt nog matig

Zoals wel vaker met Siri, zijn de resultaten niet echt consistent. De namen van toernooien dienen erg nauwkeurig uitgesproken te worden, want als het een beetje afwijkt stuurt Apple’s hulpje je door naar resultaten van het web. De informatie over toernooien en spelers is wel erg compleet en de assistent weet ook wanneer nieuwe kampioenschappen starten.

Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.

Op het gebied van tennis kan Siri vragen beantwoorden over de Grand Slam-toernooien van 2016 tot 2018, evenals over ATP- en WTA-spelers. Over golf weet de assistent nog meer. De virtuele assistent kent alle Grand Slam-toernooien vanaf 2007, evenals alle andere toernooien (PGA en LPGA) van 2017 en 2018. In het Engels werkt het geheel ook beter, omdat de de assistent de namen van toernooien beter verstaat.

Siri

Voetbal, honkbal, hockey en meer

Apple’s virtuele assistent had al behoorlijk wat kennis van verschillende sporten. Zo weet Siri ook alles van honkbal (MLB), hockey (NHL), football (NFL en NCAA), basketbal (NBA, WNBA en NCAA), cricket (ICC en Indiase IPL). In iOS 10 werd een berg informatie over voetbal toegevoegd, inclusief de Nederlandse Eredivisie en alle wereldkampioenschappen. Ook het Belgische voetbal wordt niet vergeten. (Zie → In iOS 10 weet Siri ook alles van voetbal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

ios 11.3

Preview iOS 11.3: Meer animoji, uitbreiding ARKit, health en meer… lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters