Siri kan vanaf nu WhatsApp-berichten voorlezen

Al een tijdje kan de virtuele spraakassistent van Apple, genaamd Siri, bellen en berichten versturen via WhatsApp naar al je vrienden. Nu heeft WhatsApp een update gekregen waarbij Siri nog beter met jouw berichten om kan gaan.

Hey Siri, lees m’n WhatsApp-berichten eens voor

Zoals gezegd heeft Siri al eens kennis gemaakt met de populaire chat-app WhatsApp. Sinds een tijdje kan de virtuele spraakassistent van Apple al bellen via het vergrendelscherm van een iPhone. Vanaf nu kan Siri ook ongelezen berichten voorlezen. Dit kan door te zeggen ‘Lees mijn WhatsApp-berichten voor’ kan Siri een ongelezen bericht voorlezen.

Auto terugvinden met siri

Na het zeggen van deze zin, controleert de assistent of je daadwerkelijk ongelezen berichten hebt. Heb je dit, dan leest Siri het berichtje voor. Na het vertellen van deze tekst, vraagt Siri of je wilt antwoorden. Ook dit gaat via de spraakassistent, waardoor je eigenlijk je telefoon niet eens meer hoeft aan te raken bij het versturen van een berichtje. Het nadeel is wel dat het per se een ongelezen bericht moet zijn. De spraakassistent kan dus geen reeds gelezen berichten voorlezen. Of dit wel nog wordt geïmplementeerd, is niet duidelijk.

Siri, Google Assistant en Bixby

Siri is niet de enige virtuele mobiele assistent. Ook Google en Samsung zijn van de partij met Google Assistant en Bixby van Samsung. Beide assistenten zijn nog relatief jong. De assistent van Google kwam ongeveer een halfjaar geleden tevoorschijn. Dit gebeurde tegelijkertijd met de nieuwe telefoons van het bedrijf: de Google Pixel en de Google Pixel XL. Een tijdje was de Google Assistant exclusief voor de Pixel (XL), terwijl je via een omweg alsnog de assistent op jouw telefoon heb kunnen krijgen. Momenteel biedt elk toestel die draait op Android 6.0 Marshmallow en hoger de optie om Google Assistant aan te zetten.

Bixby-knop

Bixby van Samsung is nog veel nieuwer. Deze assistent is tegelijk met de Samsung Galaxy S8 aangekondigd. Bixby biedt vier verschillende modi. Dit zijn Bixby Home, Vision, Voice en Reminder. Samsung is met Bixby een concurrent van de Google Assistant op de software van Google zelf.

Elke iPhone die draait op iOS 10.3 en WhatsApp heeft geïnstalleerd met versienummer 2.17.2 kan gebruik maken van de nieuwe functie. Gebruik jij het al?

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters