Siri kan vanaf nu WhatsApp-berichten voorlezen

Al een tijdje kan de virtuele spraakassistent van Apple, genaamd Siri, bellen en berichten versturen via WhatsApp naar al je vrienden. Nu heeft WhatsApp een update gekregen waarbij Siri nog beter met jouw berichten om kan gaan.

Hey Siri, lees m’n WhatsApp-berichten eens voor

Zoals gezegd heeft Siri al eens kennis gemaakt met de populaire chat-app WhatsApp. Sinds een tijdje kan de virtuele spraakassistent van Apple al bellen via het vergrendelscherm van een iPhone. Vanaf nu kan Siri ook ongelezen berichten voorlezen. Dit kan door te zeggen ‘Lees mijn WhatsApp-berichten voor’ kan Siri een ongelezen bericht voorlezen.

Auto terugvinden met siri

Na het zeggen van deze zin, controleert de assistent of je daadwerkelijk ongelezen berichten hebt. Heb je dit, dan leest Siri het berichtje voor. Na het vertellen van deze tekst, vraagt Siri of je wilt antwoorden. Ook dit gaat via de spraakassistent, waardoor je eigenlijk je telefoon niet eens meer hoeft aan te raken bij het versturen van een berichtje. Het nadeel is wel dat het per se een ongelezen bericht moet zijn. De spraakassistent kan dus geen reeds gelezen berichten voorlezen. Of dit wel nog wordt geïmplementeerd, is niet duidelijk.

Siri, Google Assistant en Bixby

Siri is niet de enige virtuele mobiele assistent. Ook Google en Samsung zijn van de partij met Google Assistant en Bixby van Samsung. Beide assistenten zijn nog relatief jong. De assistent van Google kwam ongeveer een halfjaar geleden tevoorschijn. Dit gebeurde tegelijkertijd met de nieuwe telefoons van het bedrijf: de Google Pixel en de Google Pixel XL. Een tijdje was de Google Assistant exclusief voor de Pixel (XL), terwijl je via een omweg alsnog de assistent op jouw telefoon heb kunnen krijgen. Momenteel biedt elk toestel die draait op Android 6.0 Marshmallow en hoger de optie om Google Assistant aan te zetten.

Bixby-knop

Bixby van Samsung is nog veel nieuwer. Deze assistent is tegelijk met de Samsung Galaxy S8 aangekondigd. Bixby biedt vier verschillende modi. Dit zijn Bixby Home, Vision, Voice en Reminder. Samsung is met Bixby een concurrent van de Google Assistant op de software van Google zelf.

Elke iPhone die draait op iOS 10.3 en WhatsApp heeft geïnstalleerd met versienummer 2.17.2 kan gebruik maken van de nieuwe functie. Gebruik jij het al?

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Apple iOS 11.1 emoji's

Dit zijn de nieuwe emoji’s die je met iOS 11.1 krijgt lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters