iPhone 7 exemplaren maken sissend geluid bij zware taken: zo klinkt het

Steeds meer eigenaren van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus melden dat hun smartphone een sissend geluid begint te maken.

Geduld

Sissend iPhone 7 Duurder verkoopcijfersHet is lastig om geduld te hebben als je een nieuwe smartphone gaat kopen. Je bent al maanden lekker gemaakt met gelekte informatie, geruchten en marketing. Wanneer de smartphone in kwestie dan ook eindelijk beschikbaar is wil je natuurlijk zo snel mogelijk een exemplaar gaan kopen. Toch is dat wellicht niet de slimste keuze. Na de exploderende Samsung Galaxy Note 7 is het duidelijk dat je eigenlijk nog een maandje moet wachten om er zeker van te zijn dat je niet met allerhande problemen te kampen krijgt.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Afgelopen vrijdag waren dan eindelijk de iPhone 7 en iPhone 7 Plus beschikbaar, de nieuwe vlaggenschepen van Apple. Honderden fans stonden in de rij voor Apple Stores om een exemplaar te gaan kopen. Apple zal immers niet snel een rampenscenario zoals de exploderende Galaxy Note 7 overkomen.

Sissend geluid

Toch melden steeds meer gebruikers van de iPhone 7 zich op het internet met een merkwaardig probleem. Sommige iPhone 7 en iPhone 7 Plus exemplaren beginnen namelijk een luid sissend geluid te maken wanneer je zware taken uitvoert. Het geluid doet denken aan computers die tot het uiterste gepusht worden. Het is nog niet bekend of het hier om fabrieksfouten gaat of dat dit simpelweg een nadeel is van Apple’s nieuwe A10 Fusion chip. Dat laatste is echter zeer onwaarschijnlijk.

Opname

Blogger en iPhone 7 Plus eigenaar Stephen Hackett is een van de gedupeerden. Hij deelde zelfs een korte opname van de geluiden die zijn iPhone maakt, die je hieronder kunt beluisteren. De blogger heeft contact opgenomen met AppleCare, waarna hij verteld werd dat de defecte iPhone 7 gewoon ingewisseld kan worden in een Apple Store, al is dat voor nu onmogelijk gezien het model niet meer op voorraad is.

Geen officiële reactie

Zoals je kunt horen is het een vrij opvallend geluid. Je bent het gewend van laptops en traditionele computers dat ze luidruchtig worden wanneer je zware programma’s gebruikt, maar smartphones zijn over het algemeen muisstil. Het is nog niet bekend hoe wijdverspreid dit probleem is. Apple heeft ook nog niet officieel gereageerd.

Bron: Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. A -

    Mijn iphone 7 maakt ook een sissend geluid en als ik iemand bel hoort die persoon mij alsof ik in een tunnel ben. Ik neem aan dat ik ook recht heb op een nieuwe toestel.

iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters