'Skins voor Android binnenkort verleden tijd'

Volgens de gadgetblog Übergizmo zou Google in de volgende release van Android, Android 3.0, oftewel Gingerbread het gebruik van UI skins bovenop de software niet meer toestaan.

HTC Sense

Bedrijven als HTC, Samsung en Motorola maken veel gebruik van de functie die nu in Android zit waarmee je UI skins over de software kunt zetten. HTC heeft de Sense UI, Samsung de Touchwiz UI en Motorola de MOTOBLUR UI. Door deze functionaliteit uit Android 3.0 te halen zou Android meer uniform zijn, zoals iOS van Apple en dat zou helpen tegen het probleem van OS fragmentatie. Daardoor kan Google Android voor elke smartphone in gelijk een software update kunnen uitbrengen zonder een bedrijf ertussen zoals HTC, of Samsung die de skin dan nog moet updaten. Producenten als Sony Ericsson en HTC hebben momenteel grote moeite om steeds nieuwe updates uit te geven voor hun toestellen doordat ze hun eigen skin gebruiken. Aan de andere kant zal dit ook producenten steken aangezien ze graag zich willen onderscheiden doormiddel van een skin met eigen functionaliteit.

Volgens TechnCrunch wil Google Android 3.0 meer op het iOS van Apple laten lijken en er zo voor zorgen dat skins van producenten minder aantrekkelijk worden. Volgens hun zal de functionaliteit er gewoon in blijven zodat producenten alsnog een eigen skin kunnen installeren maar doordat Android 3.0 van zich zelf al een aantrekkelijk UI zou moeten krijgen, zouden gebruikers eerder kiezen voor de standaard interface van Android, aldus de site.

Bron: Übergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hessel -

  Lijkt me een goede move: als je ziet hoe lang we moeten wachten tot HTC de 2.1 update uitbrengt voor de Hero: dat is niet 'des Googles' … Als de gebruikers Android willen dan zullen de leveranciers daar wel in meegaan.

  1. Dominick -

   Maar zeg nou zelf, heb je liever een mooie interface die beter werkt en waar oa exchange al in zit of een paar maanden eerder je update?

 2. Dominick -

  't label 'open source' is ook niets meer waard tegenwoordig. Dacht dat je dan ook de open broncode kan aanpassen en dus ook het geheel kan skinnen….

 3. Rian -

  Ik ben het met MRAmsterdamNL eens, zolang de functionaliteit in het systeem zit zal het ook gebruikt worden door de producenten. Google kan nog zo graag willen dat het een uniform OS is en blijft, maar ze willen nog liever dat het OS verspreiding vind, en daar zorgen de producenten voor.

  Overigens ben ik erg te spreken over HTC Sense op m'n Desire, ik heb wat geknutseld met plain Android op mijn HTC TyTN2 in de tijd, maar dit is echt 10x beter in vergelijking. Android 3 moet dan ook wel echt heftig worden.

  1. Danijel -

   Er worden dus twee verschillende bronnen aangehaald. De eerste meld dat de functionaliteit eruit gehaald wordt en de tweede meld dat alleen een betere interface aangeboden zal worden. Ik zal het even verduidelijken 🙂

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters