'Skins voor Android binnenkort verleden tijd'

Volgens de gadgetblog Übergizmo zou Google in de volgende release van Android, Android 3.0, oftewel Gingerbread het gebruik van UI skins bovenop de software niet meer toestaan.

HTC Sense

Bedrijven als HTC, Samsung en Motorola maken veel gebruik van de functie die nu in Android zit waarmee je UI skins over de software kunt zetten. HTC heeft de Sense UI, Samsung de Touchwiz UI en Motorola de MOTOBLUR UI. Door deze functionaliteit uit Android 3.0 te halen zou Android meer uniform zijn, zoals iOS van Apple en dat zou helpen tegen het probleem van OS fragmentatie. Daardoor kan Google Android voor elke smartphone in gelijk een software update kunnen uitbrengen zonder een bedrijf ertussen zoals HTC, of Samsung die de skin dan nog moet updaten. Producenten als Sony Ericsson en HTC hebben momenteel grote moeite om steeds nieuwe updates uit te geven voor hun toestellen doordat ze hun eigen skin gebruiken. Aan de andere kant zal dit ook producenten steken aangezien ze graag zich willen onderscheiden doormiddel van een skin met eigen functionaliteit.

Volgens TechnCrunch wil Google Android 3.0 meer op het iOS van Apple laten lijken en er zo voor zorgen dat skins van producenten minder aantrekkelijk worden. Volgens hun zal de functionaliteit er gewoon in blijven zodat producenten alsnog een eigen skin kunnen installeren maar doordat Android 3.0 van zich zelf al een aantrekkelijk UI zou moeten krijgen, zouden gebruikers eerder kiezen voor de standaard interface van Android, aldus de site.

Bron: Übergizmo

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters