'Skins voor Android binnenkort verleden tijd'

Volgens de gadgetblog Übergizmo zou Google in de volgende release van Android, Android 3.0, oftewel Gingerbread het gebruik van UI skins bovenop de software niet meer toestaan.

HTC Sense

Bedrijven als HTC, Samsung en Motorola maken veel gebruik van de functie die nu in Android zit waarmee je UI skins over de software kunt zetten. HTC heeft de Sense UI, Samsung de Touchwiz UI en Motorola de MOTOBLUR UI. Door deze functionaliteit uit Android 3.0 te halen zou Android meer uniform zijn, zoals iOS van Apple en dat zou helpen tegen het probleem van OS fragmentatie. Daardoor kan Google Android voor elke smartphone in gelijk een software update kunnen uitbrengen zonder een bedrijf ertussen zoals HTC, of Samsung die de skin dan nog moet updaten. Producenten als Sony Ericsson en HTC hebben momenteel grote moeite om steeds nieuwe updates uit te geven voor hun toestellen doordat ze hun eigen skin gebruiken. Aan de andere kant zal dit ook producenten steken aangezien ze graag zich willen onderscheiden doormiddel van een skin met eigen functionaliteit.

Volgens TechnCrunch wil Google Android 3.0 meer op het iOS van Apple laten lijken en er zo voor zorgen dat skins van producenten minder aantrekkelijk worden. Volgens hun zal de functionaliteit er gewoon in blijven zodat producenten alsnog een eigen skin kunnen installeren maar doordat Android 3.0 van zich zelf al een aantrekkelijk UI zou moeten krijgen, zouden gebruikers eerder kiezen voor de standaard interface van Android, aldus de site.

Bron: Übergizmo

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters