SkinTrack verandert huid in touch-interface voor smartwatches

SkinTrack maakt navigeren door apps op je smartwatch een heel stuk makkelijker. Deze techniek maakt van je huid een aanraakgevoelig oppervlak.

SkinTrack

SkinTrack
SkinTrack kan bewegingen herkennen. Bewegingen zoals swipen, pinchen en tappen.

SkinTrack is ontwikkeld door Future Interfaces Group, een initiatief van de universiteit van Carnegie Mellon. Zij lossen het probleem op van het kleine scherm van een smartwatches. Deze horloges moeten klein zijn om mee te gaan met de mode en FIG lost dit handig op door van de huid van je hand een aanrakingsgevoelig oppervlak te maken. Het systeem maakt gebruik van een ring die gedragen wordt aan de wijsvinger. De ring stuurt hoge frequentie signalen door de vinger naar het oppervlak van de huid op je arm, de signalen gaan door je arm naar een sensor op de smartwatch. De sensor voert een driehoeksmeting uit door middel van vier elektroden in de band van de smartwatch. Zo wordt bepaald wat voor signalen jij aan je smartwatch doorgeeft.

SkinTrack
Het systeem kan continious-tracken, wat betekent dat je kan tekenen of kan typen

Features

Het systeem kan je bewegingen continu meten, wat betekent dat je kan tekenen of typen. Het kan bewegingen herkennen. Bewegingen zoals swipen, pinchen en tappen. Je kan naar boven en beneden swipen op je pols om door apps te scrollen en van links naar rechts om apps te openen. Maar al deze bewegingen kan je ook op het scherm van je smartwatch. Een tof aspect is dat je je huid kan gebruiken als een canvas. Je kan apps van de smartwatch op delen van je arm plaatsen, je kan een shortcut naar WhatsApp op je elleboog plaatsen en op je handpalm YouTube, om maar wat voorbeelden te noemen. Het opent ook veel deuren voor games, zo kan je bij Angry Birds een schot doen.

Concept prototype

SkinTrack
De sensor voert een driehoeksmeting uit doormiddel van vier elektroden in de band van de smartwatch en bepaalt zo in de 2D ruimte waar je vinger is op het scherm.

Er zijn al onderzoeken gedaan of de radiofrequentie waarop de smartwatch en ring werken enige schade doen aan het lichaam, maar tot nu toe is er geen gevaar gevonden. Of de smartwatch ooit in de commerciële verkoop gaat komen, is nog niet te zeggen, maar het opent een hele hoop deuren voor veel innovatieve ideeën op de markt.

 

Bron: FIGLab

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters