Skype lanceert eigen applicatie voor de iPhone en BlackBerry

Skype heeft vandaag bekend gemaakt dat het een eigen applicatie gaat lanceren voor de Apple iPhone en voor BlackBerry-telefoons. De applicatie voor de iPhone zal morgen live gaan en de BlackBerry-versie zal rond mei gelanceerd worden.

Skype iPhone

Afgelopen vrijdag doken de eerste geruchten op dat Skype bezig zou zijn met een iPhone-applicatie voor de bekende communicatiedienst. Vandaag is bekend geworden dat de applicatie voor de iPhone morgen live zal gaan. Ook zal Skype een BlackBerry-applicatie gaan maken, deze wordt echter pas rond mei verwacht. Volgens de Skype Chief Operating Officer, Scott Durchslag, was de meest gevraagde nieuwe functionaliteit voor Skype een eigen applicatie voor de iPhone en daarom heeft het bedrijf besloten om de applicatie te ontwikkelen voor OS X. De Skype-applicatie zal gratis zijn en gebruikers kunnen gratis bellen naar andere Skype-gebruikers via de iPhone. Onduidelijk is nog of dit ook via 3G zal kunnen of alleen via Wi-Fi.

Skype heeft ook al aangegeven dat ze onderzoek doen naar videobellen voor de iPhone via de Skype-applicatie. Echter zijn hier nog wel wat hindernissen te nemen voordat het werkelijkheid zal gaan worden, aldus Skype.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bartje -

  Ik durf toch te zweren dat mn iPod Touch van november 2008 is en dattie geen microfoon heeft, het is wel mogelijk dmv een headset…Misschien dat ze dat bedoelen.

 2. zwerver -

  >
  >Onduidelijk is nog of dit ook via 3G zal kunnen of alleen via Wi-Fi.
  Onderstaande suggereert dat het via de 3G link zou kunnen 🙂

  >The service will also work on later versions of Apple's latest iPod Touch device, which has Wi-Fi links but no cellular connection. The iPod Touch launched September 2008 has a microphone, unlike the first iPod Touch launched in 2007.

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Spotify KPN

Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter lees verder

Pokémon Go Adventure Week

Pokémon Go Adventure Week: vier keer zoveel candy, gratis hoed en meer lees verder

Nintendo Zelda smartphone

Nintendo brengt Zelda volgend jaar naar smartphones lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters