Skype ontwikkelt geen applicatie voor Windows Phone 7

Een vertegenwoordiger van Skype heeft laten weten dat het bedrijf geen applicatie voor Windows Phone 7 gaat ontwikkelen. Dat is een flinke klap voor Microsoft aangezien veel Skype gebruikers wel twee keer zullen denken voordat ze een nieuwe Windows Phone kopen.

Skype

Skype is één van de populairste VoIP diensten en het programma is dan ook een must voor iedereen die geen belminuten willen opofferen om met hun telefoon te bellen. VoIP, of Voice over IP, maakt het namelijk mogelijk om te bellen via het internetabonnement van je telefoon, waar je dus niet extra voor betaald. Hoewel providers dit niet zo leuk vinden, is Skype inmiddels beschikbaar voor Windows Phone 6, Java, Symbian, BlackBerry, iPhone en ook Android. Dat betekent dat bijna elke telefoon het ondersteund, maar met de nieuwe generatie Windows Phones zal dat voorbij zijn. Een woordvoerder van Skype heeft namelijk verteld dat er geen Skype-applicatie voor Windows Phone 7 komt.

Dit zei Dan Neary, Vice President van Skype in de Asia Pacific-regio, tegen Sydney Siders. De reden wou Neary niet loslaten, maar hoogstwaarschijnlijk heeft het ermee te maken dat Skype het platform niet belangrijk genoeg vind en zich liever richt op de iPhone en Android. Een andere reden zou kunnen zijn dat de infrastructuur van het nieuwe Windows Phone-platform het erg moeilijk, zo niet onmogelijk, maakt om met een goede VoIP-applicatie te komen. Wat de reden ook is, het is een flinke klap voor Microsoft. Windows Phone 7 moest namelijk de heilige graal worden van het bedrijf. Dat Skype niet gedraaid kan worden op het platform is voor een grote groep VoIP-gebruikers een potentiële reden om geen Windows Phone meer te kopen, waardoor het OS van Microsoft een nieuw minpunt krijgt tegenover de al sterke competitie van vooral Google en Apple.

Bron: Mobile Crunch

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters