Skype voor Android zet toestel open voor hackers

Skype voor Android zet Android-telefoons open voor hackers. Androidpolice kwam daar achter. Door een bug in Skype wordt allerlei prive-informatie openbaar toegankelijk, zoals het adressenboek, je Skype gebruikersnaam en verder alle informatie die Skype van een gebruiker heeft gekregen.

Skype Logo

De Skype-app voor Androidtelefoons bewaart allerlei gegevens over contacten, en de gebruiker zelf. Telefoonnumers, e-mailadressen en zelfs de lopende Skype-rekening liggen op straat omdat Skype die gegevens openzet door tijdens de installatie toestemming te geven aan andere apps voor toegang tot die prive-gegevens. En daar komt het gevaar om de hoek kijken: een malafide app zou daar misbruik van kunnen maken.

Skype meldt in een reactie dat het bedrijf hard werkt om het lek te dichten, en raadt gebruikers aan om geen malafide apps te installeren. Dat laatste is nogal een open deur, want je weet pas dat een app malafide is, als het al te laat is.

Sommige gebruikers zijn zo slim om prive gegevens versleuteld op hun telefoon te bewaren, maar Skype maakt ook die versleuteling ongedaan.

Wat betekent dat wie onvermoed een malafide app installeert en Skype heeft, hackers toegang geeft tot veel prive informatie.

Androidpolice kwam achter het lek toen de site een gelekte versie van de nieuwe Skype Video app uitprobeerde. Daar zat de bug in. Maar de bloggers kwamen er snel achter dat het lek ook voorkomt in de ‘gewone’ versie van Skype, die al sinds oktober vorig jaar in de Android Market staat. Wat in principe betekent dat erg veel Android-telefoonbezitters die ooit een malafide app hebben gehad of nog hebben, de boel wagenwijd open hebben staan.

Bron: PCWorld

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters