Skype voor Android zet toestel open voor hackers

Skype voor Android zet Android-telefoons open voor hackers. Androidpolice kwam daar achter. Door een bug in Skype wordt allerlei prive-informatie openbaar toegankelijk, zoals het adressenboek, je Skype gebruikersnaam en verder alle informatie die Skype van een gebruiker heeft gekregen.

Skype Logo

De Skype-app voor Androidtelefoons bewaart allerlei gegevens over contacten, en de gebruiker zelf. Telefoonnumers, e-mailadressen en zelfs de lopende Skype-rekening liggen op straat omdat Skype die gegevens openzet door tijdens de installatie toestemming te geven aan andere apps voor toegang tot die prive-gegevens. En daar komt het gevaar om de hoek kijken: een malafide app zou daar misbruik van kunnen maken.

Skype meldt in een reactie dat het bedrijf hard werkt om het lek te dichten, en raadt gebruikers aan om geen malafide apps te installeren. Dat laatste is nogal een open deur, want je weet pas dat een app malafide is, als het al te laat is.

Sommige gebruikers zijn zo slim om prive gegevens versleuteld op hun telefoon te bewaren, maar Skype maakt ook die versleuteling ongedaan.

Wat betekent dat wie onvermoed een malafide app installeert en Skype heeft, hackers toegang geeft tot veel prive informatie.

Androidpolice kwam achter het lek toen de site een gelekte versie van de nieuwe Skype Video app uitprobeerde. Daar zat de bug in. Maar de bloggers kwamen er snel achter dat het lek ook voorkomt in de ‘gewone’ versie van Skype, die al sinds oktober vorig jaar in de Android Market staat. Wat in principe betekent dat erg veel Android-telefoonbezitters die ooit een malafide app hebben gehad of nog hebben, de boel wagenwijd open hebben staan.

Bron: PCWorld

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters