Skype voor Android zet toestel open voor hackers

Skype voor Android zet Android-telefoons open voor hackers. Androidpolice kwam daar achter. Door een bug in Skype wordt allerlei prive-informatie openbaar toegankelijk, zoals het adressenboek, je Skype gebruikersnaam en verder alle informatie die Skype van een gebruiker heeft gekregen.

Skype Logo

De Skype-app voor Androidtelefoons bewaart allerlei gegevens over contacten, en de gebruiker zelf. Telefoonnumers, e-mailadressen en zelfs de lopende Skype-rekening liggen op straat omdat Skype die gegevens openzet door tijdens de installatie toestemming te geven aan andere apps voor toegang tot die prive-gegevens. En daar komt het gevaar om de hoek kijken: een malafide app zou daar misbruik van kunnen maken.

Skype meldt in een reactie dat het bedrijf hard werkt om het lek te dichten, en raadt gebruikers aan om geen malafide apps te installeren. Dat laatste is nogal een open deur, want je weet pas dat een app malafide is, als het al te laat is.

Sommige gebruikers zijn zo slim om prive gegevens versleuteld op hun telefoon te bewaren, maar Skype maakt ook die versleuteling ongedaan.

Wat betekent dat wie onvermoed een malafide app installeert en Skype heeft, hackers toegang geeft tot veel prive informatie.

Androidpolice kwam achter het lek toen de site een gelekte versie van de nieuwe Skype Video app uitprobeerde. Daar zat de bug in. Maar de bloggers kwamen er snel achter dat het lek ook voorkomt in de ‘gewone’ versie van Skype, die al sinds oktober vorig jaar in de Android Market staat. Wat in principe betekent dat erg veel Android-telefoonbezitters die ooit een malafide app hebben gehad of nog hebben, de boel wagenwijd open hebben staan.

Bron: PCWorld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters