Skype voor Androidtablets in Play Store gezet

Microsoft heeft een nieuwe versie van Skype in de Play Store van Google gezet, waarmee je beter kunt videobellen via Androidtablets. De versie met het rugnummer 3 wordt over het algemeen positief ontvangen.

Skype voor Androidtablets in Play Store gezet screenshot-3

De nieuwe app belooft de ervaring op een Androidtablet te verbeteren. Skype meldt dat de app is verbeterd met als referentiemodellen de Galaxy Tab 2 van Samsung, de Nexus 7 en de Asus Transformer Prime.

Menu’s en het doorbladeren van het programma maken nu beter gebruik van de extra ruimte die het grotere scherm van een tablet biedt. Je houdt tijdens het bellen dan ook voortdurend je contactenlijst in beeld, naast degene met wie je aan het praten bent. Het tabblad links op het scherm biedt voorts te mogelijkheid om recente belletjes te raadplegen en die personen opnieuw op te bellen. In de rechterhoek van het scherm is ruimte gemaakt voor de instellingen, zoekfunctie en de ‘gewone’ belfunctie met numeriek toetsenbord.

De videogesprekken zijn goed te doen, want die maken optimaal gebruik van het grotere scherm en brengen de bellers lekker groot in beeld. Echter, tablets hebben zelden echt goede (front)camera’s, en de Nexus 7 is qua videobellen slechter af dan sommige smartphones met een betere camera aan de voorkant.

De chatapplicatie is gewijzigd in Microsoft Messenger. Zo kun je Skype integreren met de contacten die in je hotmailaccount zitten. Skype heeft extra audio-codecs aan de software toegevoegd, waardoor stemmen beter klinken, en de software kan ook beter omgaan met variabele internetsnelheden.

Skype voor Android is door ons even getest op een Nexus 7 en het werkt prima over een WiFi-verbinding. Via de link hieronder is de software te downloaden uit de Play Store.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters