Skype voor Androidtablets in Play Store gezet

Microsoft heeft een nieuwe versie van Skype in de Play Store van Google gezet, waarmee je beter kunt videobellen via Androidtablets. De versie met het rugnummer 3 wordt over het algemeen positief ontvangen.

Skype voor Androidtablets in Play Store gezet screenshot-3

De nieuwe app belooft de ervaring op een Androidtablet te verbeteren. Skype meldt dat de app is verbeterd met als referentiemodellen de Galaxy Tab 2 van Samsung, de Nexus 7 en de Asus Transformer Prime.

Menu’s en het doorbladeren van het programma maken nu beter gebruik van de extra ruimte die het grotere scherm van een tablet biedt. Je houdt tijdens het bellen dan ook voortdurend je contactenlijst in beeld, naast degene met wie je aan het praten bent. Het tabblad links op het scherm biedt voorts te mogelijkheid om recente belletjes te raadplegen en die personen opnieuw op te bellen. In de rechterhoek van het scherm is ruimte gemaakt voor de instellingen, zoekfunctie en de ‘gewone’ belfunctie met numeriek toetsenbord.

De videogesprekken zijn goed te doen, want die maken optimaal gebruik van het grotere scherm en brengen de bellers lekker groot in beeld. Echter, tablets hebben zelden echt goede (front)camera’s, en de Nexus 7 is qua videobellen slechter af dan sommige smartphones met een betere camera aan de voorkant.

De chatapplicatie is gewijzigd in Microsoft Messenger. Zo kun je Skype integreren met de contacten die in je hotmailaccount zitten. Skype heeft extra audio-codecs aan de software toegevoegd, waardoor stemmen beter klinken, en de software kan ook beter omgaan met variabele internetsnelheden.

Skype voor Android is door ons even getest op een Nexus 7 en het werkt prima over een WiFi-verbinding. Via de link hieronder is de software te downloaden uit de Play Store.

Bron: Engadget

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters