Slechts 100.000 iPhones verkocht sinds release in China

De iPhone is sinds de introductie in China nog maar 100.000 maal over de toonbank gegaan. In de eerste vier dagen zouden zelfs maar 5.000 toestellen verkocht zijn. De Chinese release lijkt dus vooralsnog tegen te vallen.

China Telecom iPhone

De iPhone heeft tot nu toe elke markt die het betrad op de kop gezet wat betreft telefoonverkopen. Inmiddels wordt het toestel sinds 30 oktober ook verkocht in China. Deze versie van de iPhone moet het echter wel zonder Wi-Fi doen. De telecomprovider China Unicom heeft daar het alleenrecht op de verkoop van Apple’s smartphone. Tot nu toe valt de verkoop tegen. China Unicom meldt dat het slechts 100.000 iPhones verkocht heeft sinds de release meer dan twee maanden geleden. In de eerste vier dagen zouden zelfs maar 5.000 toestellen vekocht zijn. Volgens analist Paul Wuh van Samsung Securities voegt de iPhone met 100.000 toestellen op 144 miljoen klanten niets toe voor de Chinese telecomprovider.

De Dow Jones Newswire meldt dat er een aantal redenen zijn voor de tegenvallende verkoop van de iPhone in China. Ten eerste is het niet mogelijk om het toestel met korting te krijgen door een abonnement af te sluiten bij de koop. Daardoor moeten de Chinezen voor de goedkoopste versie al meer dan 700 Dollar neertellen. Ook wordt het toestel al op de zogenaamde grijze markt verkocht, waardoor veel Chinezen al een iPhone zouden hebben, maar dit niet in de officiële verkoopcijfers getoond wordt. De voorspelling is wel dat er de komende tijd veel meer iPhones verkocht worden. Vanwege het feit dat China Unicom het enige 3G-netwerk heeft in het land zouden veel Chinezen nog over willen stappen om hier gebruik van te kunnen maken.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters