Slechts 2% van de telefoon-gebruikers download muziek op telefoon

Een recente studie toont aan dat slechts twee procent van de gebruikers van een mobiele telefoon muziek download op dat toestel. De meeste muziekdownloads gaan nog, al dan niet legaal, via de PC.

Muziek

ComScore heeft een studie gedaan naar het gebruik van mobiele telefoons en kwam daarbij vooral op muziekgebied tot verrassende conclusies. Net nu we dachten dat de muziektelefoon redelijk ingeburgerd is vertelt ComScore dat maar 24% van de mobiele telefoons ook echt als muziekspeler worden gebruikt. Muziek downloaden op de telefoon blijkt helemaal weinig gedaan te worden; slecht twee procent van de mobiele gebruikers download muziek op zijn telefoon. Dit terwijl verschillende bedrijven, onder andere Nokia en Sony Ericsson er alles aan doen om dit zo makkelijk en goedkoop mogelijk te maken. Met hun onbeperkte muziekdiensten, Comes With Music en Play Now Plus, kunnen klanten namelijk bij aankoop van bepaalde toestellen een jaar gratis muziek downloaden op het toestel zelf of eventueel via de PC.

Andere cijfers uit de studie lagen wat meer voor de hand, zo kwam ComScore bijvoorbeeld tot de conclusie dat ongeveer een kwart van de mobiele gebruikers internet op hun toestel en dat 35% zelf applicaties installeert. Met de vele smartphones de laatste tijd lijkt dat misschien weinig, maar als je bedenkt dat de grootste markt nog steeds in het low-end-segment zit is het eigenlijk best veel. Met 82% van de mobiele gebruikers is regelmatig sms’en tegenwoordig gemeengoed geworden.

Bron: Electronista

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters