'Slechts één nieuw toestel maakt zijn opwachting op BlackBerry World'

De laatste tijd zijn er heel wat nieuwe BlackBerry’s gelekt en het leek niet meer dan logisch dat RIM deze op haar eigen BlackBerry World-evenement allemaal zou laten zien. Maar niets is minder waar, als we de nieuwe geruchten mogen geloven.

BlackBerry Bold Touch screenshot

Alleen de hiernaast afgebeelde Bold Touch zou op het evenement aan de wereld getoond worden, volgens Softpedia. Die telefoon, die ook wel bekend staat onder zijn codenaam Dakota, moet een touchscreen in de populaire Bold-lijn introduceren. Verder zou het toestel een 1,2GHz-processor krijgen en uitgerust zijn met 768MB RAM-geheugen. De 5-megapixelcamera moet 720p HD-video’s gaan maken en gebruikers van het toestel moeten ook hun beschikking gaan krijgen over een NFC-chip.

De rest van RIM’s lineup zou doorgeschoven zijn naar een aankondiging die later gaat plaatsvinden. Welke toestellen dat allemaal zijn, zet Boy Genius Report nog een keer op een rijtje.

Allereerst is er de BlackBerry Touch, die als codenaam Monza of Monaco heeft. Die moet een 3,7″ WVGA-touchscreen krijgen en mist het karakteristieke fysieke toetsenbord. Ook in deze Touch zou een 1,2GHz-processor en een NFC-chip zitten. Het toestel zou nog in het tweede kwartaal van dit jaar uit moeten komen, alleen is het de vraag of RIM dat nu nog gaat halen.

De volgende in het rijtje is de BlackBerry Torch 2, de opvolger van de inmiddels bekende BlackBerry-slider. Die moet laat deze zomer wereldwijd op de markt komen en heeft net als de Bold Touch en de Touch een 1,2GHz-processor en een ingebouwde NFC-chip. Het scherm van het apparaat zou 3,2″ in doorsnede zijn en een VGA-resolutie hebben. Volgens de geruchten krijgt het toestel 512MB RAM-geheugen en 8GB intern geheugen.

Vervolgens is er nog een duo Curve-telefoons, eentje met touchscreen en eentje zonder touchscreen. De twee toestellen zouden verder identiek zijn met een 800MHz-processor, 512MB ROM en 512MB RAM. Ook hier is NFC aanwezig volgens de geruchten, en verder heeft het toestel een 5-megapixelcamera en een scherm met een resolutie van 480×360 pixels. Beide toestellen zouden deze zomer uit moeten komen.

Tot slot is er de Curve Touch. Ook die zou qua specificaties gelijk zijn aan de andere twee Curve-toestellen, maar heeft geen toetsenbord meegekregen. Hoe groot het scherm van deze telefoon is, is niet bekend en ook de releasedatum blijft nog even giswerk.

BlackBerry World vangt aan op 3 mei en All About Phones zal bij het evenement aanwezig zijn. Zodra er nieuwe informatie rond de toestellen officieel vanuit RIM vrijgegeven wordt kun je dat dus op deze site lezen.

BlackBerry 2011 lineup

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters