‘Zo heet de slimme assistent van de Samsung Galaxy S8’

De Samsung Galaxy S8 krijgt waarschijnlijk een slimme en persoonlijke assistent genaamd Bixby, zo blijkt uit een handelsmerk dat Samsung heeft aangevraagd.

Update: Ook Samsung zelf heeft inmiddels bekendgemaakt aan een slimme assistent te werken.

Google Assistant

Samsung Galaxy S8Google pakte dit jaar groots uit met Google Assistant, een slimme assistent die gebruikers van de Pixel en Pixel XL helpt bij allerlei taken. De kunstmatige intelligentie kan echt de flow van een gesprek begrijpen. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende vragen achter elkaar stellen over hetzelfde onderwerp, waarbij Google Assistant nog steeds door heeft wat de context is. Zo krijg je meer een gesprek in plaats van een wat beperktere vraag en antwoord situatie. Daardoor voelt Siri ook opeens zo beperkt aan.

Samsung Galaxy S8

Samsung komt maart volgend jaar naar verwachting met de Samsung Galaxy S8, een vlaggenschip dat de gemiddelde consument de Samsung Galaxy Note 7 snel moet doen vergeten. Daarvoor zal het vlaggenschip echt indruk moeten gaan maken. Geruchten wijzen er echter op dat het de Koreaanse smartphonefabrikant kan gaan lukken. De Samsung Galaxy S8 heeft naar verluidt namelijk een scherm dat bijna de volledige voorkant van het toestel bedekt. De Xiaomi Mi MIX deed onlangs hetzelfde, maar is maar zeer beperkt verkrijgbaar.

Maak kennis met Bixby

Naast de hardware zal Samsung ook indruk moeten maken qua software. TouchWiz is de afgelopen jaren sterk verbeterd, maar een degelijke concurrent voor Google Assistant en Cortana bleef uit. Daar gaat wellicht begin volgend jaar verandering in komen. Samsung heeft namelijk een handelsmerk aangevraagd voor een digitale assistent genaamd Bixby. Waarom de Koreaanse smartphonefabrikant voor die opvallende naam heeft gekozen is onduidelijk. De aanvraag maakt duidelijk dat het om een persoonlijke assistent gaat die op smartphones en tablets kan worden bediend met je stem, zo nodig hands-free.

Veel fans zouden wellicht liever Google Assistant of Google Now op de Samsung Galaxy S8 terug zien. Toch wordt het interessant om te zien waar Samsung mee op de proppen komt, en of Bixby zich kan onderscheiden van de concurrentie. Wellicht kan de slimme assistent wel indruk maken waar S Voice eerder faalde.

Bron: Kipris

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters