‘Zo heet de slimme assistent van de Samsung Galaxy S8’

De Samsung Galaxy S8 krijgt waarschijnlijk een slimme en persoonlijke assistent genaamd Bixby, zo blijkt uit een handelsmerk dat Samsung heeft aangevraagd.

Update: Ook Samsung zelf heeft inmiddels bekendgemaakt aan een slimme assistent te werken.

Google Assistant

Samsung Galaxy S8Google pakte dit jaar groots uit met Google Assistant, een slimme assistent die gebruikers van de Pixel en Pixel XL helpt bij allerlei taken. De kunstmatige intelligentie kan echt de flow van een gesprek begrijpen. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende vragen achter elkaar stellen over hetzelfde onderwerp, waarbij Google Assistant nog steeds door heeft wat de context is. Zo krijg je meer een gesprek in plaats van een wat beperktere vraag en antwoord situatie. Daardoor voelt Siri ook opeens zo beperkt aan.

Samsung Galaxy S8

Samsung komt maart volgend jaar naar verwachting met de Samsung Galaxy S8, een vlaggenschip dat de gemiddelde consument de Samsung Galaxy Note 7 snel moet doen vergeten. Daarvoor zal het vlaggenschip echt indruk moeten gaan maken. Geruchten wijzen er echter op dat het de Koreaanse smartphonefabrikant kan gaan lukken. De Samsung Galaxy S8 heeft naar verluidt namelijk een scherm dat bijna de volledige voorkant van het toestel bedekt. De Xiaomi Mi MIX deed onlangs hetzelfde, maar is maar zeer beperkt verkrijgbaar.

Maak kennis met Bixby

Naast de hardware zal Samsung ook indruk moeten maken qua software. TouchWiz is de afgelopen jaren sterk verbeterd, maar een degelijke concurrent voor Google Assistant en Cortana bleef uit. Daar gaat wellicht begin volgend jaar verandering in komen. Samsung heeft namelijk een handelsmerk aangevraagd voor een digitale assistent genaamd Bixby. Waarom de Koreaanse smartphonefabrikant voor die opvallende naam heeft gekozen is onduidelijk. De aanvraag maakt duidelijk dat het om een persoonlijke assistent gaat die op smartphones en tablets kan worden bediend met je stem, zo nodig hands-free.

Veel fans zouden wellicht liever Google Assistant of Google Now op de Samsung Galaxy S8 terug zien. Toch wordt het interessant om te zien waar Samsung mee op de proppen komt, en of Bixby zich kan onderscheiden van de concurrentie. Wellicht kan de slimme assistent wel indruk maken waar S Voice eerder faalde.

Bron: Kipris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paul Peter Muller -

  Heren,

  BIXBY is feitelijk VIV. VIV Labs dat ooit Siri voor Apple heeft gemaakt heeft nu Viv gemaakt en is onlangs door Samsung opgekocht.

  VIV is een stap of 5 verder dan Siri, Cortana en Google Now. VIV is een echte kunstmatig intelligente Personal Assistant met self-learning capabilities. VIV kan zelfs zelf programmeercode schrijven om zich zelf slimmer te maken. Siri c.s. zijn feitelijk domme assistenten die alleen datgene kunnen wat de programmeurs hen hebben ‘verteld’.

  In vergelijking met VIV zijn Siri, Cortana en Google Now antieke speeltjes.

  Bijzonder dat de redacteuren dit niet weten.

  Zie hier de presentatie van VIV nog voordat Samsung VIV kocht: https://www.youtube.com/watch?v=Rblb3sptgpQ

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters