Straks film je met je smartphone in slowmotion met 1000 fps

All About Phones gaat samenwerken met WANT. Hét online lifestyle magazine over vooruitgang. WANT.nl vertelt dagelijks hoe (nieuwe) ontwikkelingen van waarde kunnen zijn in jouw dagelijks leven. Dagelijks brengen wij samen met de serie Want to Know de leukste items op het gebied van Gear en Culture. Vandaag hebben we het over de toekomst van slowmotion op je smartphone!

WantKijk, dit is nou échte ‘Tech-pr0n’: met je smartphone in slowmotion filmen in maar liefst 1000 frames per seconde. Het is geen toekomstmuziek meer, want Sony heeft zojuist een camerasensor voor smartphones aangekondigd die dit kan. En waarschijnlijk duurt het niet lang voordat deze camera in telefoons zit.

Sony heeft nog niet laten weten hoe de sensor heet, maar dat maakt ons niet zoveel uit. Belangrijker is dat de fabrikant de camera in volle glorie demonstreert. Kijk maar naar het onderstaande filmpje.

Slowmotion: Ongekende prestaties

In duizend frames per seconde filmen met je smartphone: dat is ongekend. En dan ook nog eens in een superhoge Full HD-resolutie. Wij weten niet beter dan dat je met de iPhone al mooie ‘slow-mo’s’ schiet. Maar hiermee kom je niet verder dan 240 fps in de lagere HD-resolutie. Nog steeds heel knap, maar het valt in het niets bij wat de Sony-sensor kan.

Eigen opslaggeheugen

Om zulke goede video’s in slowmotion op te nemen, beschikt de Sony-sensor over zijn eigen opslaggeheugen. Dit is een tijdelijk geheugen van één gigabyte. Dit is genoeg om een slowmotionvideo van zes-honderdsten van een seconde op te nemen. Daarna wordt de informatie opgeslagen op het vaste opslaggeheugen van je smartphone.

Een echte alleskunner

De sensor kan meer dan dat. Zo schiet hij foto’s in 21,2 megapixel, wat natuurlijk ook niet niks is. Je kunt er ook mee in 4K filmen. Dit gaat met maximaal zestig frames per seconde, wat ook niet vanzelfsprekend is.

Lang wachten?

Nu denk je misschien: dit gaat vast nog wel even duren voordat ik deze camera kan krijgen. Nou, nee. Volgende maand is in Barcelona het Mobile World Congress, de grootste smartphonebeurs ter wereld. De verwachting is dat Sony daar een telefoon presenteert die deze unieke sensor krijgt. Wij zijn benieuwd hoe ‘ie in de praktijk werkt en of jij straks ook slowmotion-beelden als deze kunt schieten. Bring it on!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters