Smartphone-afdeling Sony draait bijna half miljard dollar verlies

Het gaat goed met Sony, maar niet met haar smartphone-afdeling. De Japanse multinational vreest dat deze tak dit jaar een half miljard dollar verlies gaat draaien.

Sony Xperia Z2 4G bij KPN

Terwijl het dus goed met Sony gaat. Dit is vooral te danken aan de verkoop van de PlayStation 4 en films zoals The Amazing Spider-Man 2 en 22 Jump Street. Hierdoor draaide Sony in het eerste kwartaal van dit boekjaar een winst van 691 miljoen dollar, goed voor 515 miljoen euro. De nettowinst bedraagt een kleine tweehonderd miljoen euro.

Maar met de smartphone-afdeling gaat het dus slecht. “Vanwege een onverwachte daling in de verkoop van mid-range smartphones verwachten we dat de verkoopcijfers lager liggen dan we in mei voorspelden”, laat Sony weten bij de presentatie van haar kwartaalcijfers (PDF).

En vele fabrikanten moeten het juist hebben van de verkoop van telefoons in deze categorie. De meeste consumenten gaan uiteindelijk voor een smartphone in het lage- of middensegment. Maar die smartphones van Sony zijn dus niet in trek.

“We verwachtten dat de verkoop van mid-rangers flink zou groeien in opkomende markten. Als gevolg van deze ontwikkelingen is Sony in juli begonnen haar plan voor mid-range smartphones te herzien. Sony is nog bezig met dit proces en zal financiële gevolgen en andere consequenties evalueren.”

Sony draaide dit kwartaal op haar smartphone-afdeling 197 miljoen euro verlies. De Japanse fabrikant vreest dat dit verlies dit jaar nog verder oploopt, tot uiteindelijk ongeveer 360 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters