Smartphone-afdeling Sony draait bijna half miljard dollar verlies

Het gaat goed met Sony, maar niet met haar smartphone-afdeling. De Japanse multinational vreest dat deze tak dit jaar een half miljard dollar verlies gaat draaien.

Sony Xperia Z2 4G bij KPN

Terwijl het dus goed met Sony gaat. Dit is vooral te danken aan de verkoop van de PlayStation 4 en films zoals The Amazing Spider-Man 2 en 22 Jump Street. Hierdoor draaide Sony in het eerste kwartaal van dit boekjaar een winst van 691 miljoen dollar, goed voor 515 miljoen euro. De nettowinst bedraagt een kleine tweehonderd miljoen euro.

Maar met de smartphone-afdeling gaat het dus slecht. “Vanwege een onverwachte daling in de verkoop van mid-range smartphones verwachten we dat de verkoopcijfers lager liggen dan we in mei voorspelden”, laat Sony weten bij de presentatie van haar kwartaalcijfers (PDF).

En vele fabrikanten moeten het juist hebben van de verkoop van telefoons in deze categorie. De meeste consumenten gaan uiteindelijk voor een smartphone in het lage- of middensegment. Maar die smartphones van Sony zijn dus niet in trek.

“We verwachtten dat de verkoop van mid-rangers flink zou groeien in opkomende markten. Als gevolg van deze ontwikkelingen is Sony in juli begonnen haar plan voor mid-range smartphones te herzien. Sony is nog bezig met dit proces en zal financiële gevolgen en andere consequenties evalueren.”

Sony draaide dit kwartaal op haar smartphone-afdeling 197 miljoen euro verlies. De Japanse fabrikant vreest dat dit verlies dit jaar nog verder oploopt, tot uiteindelijk ongeveer 360 miljoen euro.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters