'Smartphone-eigenaars gebruiken niet meer dan zes applicaties'

Het downloaden van applicaties voor smartphones wordt steeds populairder. Het daadwerkelijke gebruik van die applicaties blijft echter een beetje achter. Volgens Strategy Analytics worden er gemiddeld niet meer dan zes programma’s gebruikt.

Tegenwoordig heeft ieder groot smartphone-platform wel een applicatiewinkel. Zo is er de Apple App Store, de Android Market, de Windows Marketplace en de Palm App Catalog. Allemaal stellen ze gebruikers in staat om gemakkelijk applicaties te kunnen downloaden voor de desbetreffende smartphones. Deze zijn onder de smartphone-eigenaars zeer populair. Eerder hoorden we al dat de Apple App Store 2 miljard downloads verwerkt heeft. De Android Market bestaat nog niet zo heel erg lang, maar heeft inmiddels al meer dan 10.000 applicaties opgenomen in de applicatiewinkel.

Alhoewel de applicaties populair zijn, gebruiken consumenten maar een heel klein gedeelte van die gedownloade applicaties. In een onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat er gemiddeld op alle platforms niet meer dan zes applicaties echt actief gebruikt worden. iPhone-gebruikers installeren de meeste applicaties, maar gebruiken ze niet vaker dan gebruikers van een ander platform. De resultaten betekenen dat slechts de helft van de applicaties die consumenten installeren ook daadwerkelijk gebruikt worden. Voor het onderzoek werden smartphone-eigenaren uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ondervraagd.

Nokia N900 multitasking

 

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters