Smartphone-eigenaren staan met hun toestel op en gaan ermee naar bed

Een Amerikaans onderzoek van Sony Ericsson bewijst wat veel eigenaren van een smartphone allang van zichzelf weten, maar misschien niet willen erkennen: ze staan ermee op en gaan er ook letterlijk mee naar bed. Meer dan een derde van alle smartphonebezitters heeft al enkele apps opgestart voor hij zijn bed uit komt.

smartphone in bed

Gebeld wordt er niet met een smartphone op zo’n tijdstip, vlak na het ontwaken. Maar 18 procent zit dan wel alvast de sociale netwerken te bekijken. Terwijl ze nog met hun hoofd op het kussen liggen.

Al eerder werd in Engeland onderzocht dat smartphones het seksleven van partners grondig verpesten. Ze zitten in bed zoveel met hun toestellen te werken, dat de seks erbij in schiet.

Apps voor nieuws, weer en dat soort standaardzaken zijn een onderdeel van het ochtendritueel geworden voor veel smartphonebezitters. Nadat ze uit bed zijn gekomen, zit 23 procent via de browser op internet, en 24 procent bekijkt zijn mail. Facebook is vooral voor de Amerikanen een belangrijke app, 22 procent bekijkt hoe het ervoor staat op dit sociale netwerk nog voor het ontbijt op tafel staat.

In de loop van de dag worden de smartphones steeds intensiever gebruikt. Vroeg in de avond het meest: tweederde van de smartphonebezitters zit dan op zijn toestel te prutsen. Maar ook in bed heeft nog veertig procent zijn smartphone in de hand. De meesten worden er ’s ochtends ook weer door gewekt.

Het blijkt dat de smartphone het gedrag van zijn bezitter flink verandert. Internet is een integraal onderdeel van het leven geworden, wat mooi te zien is in een grafiek. Waar voorheen nog vaste blokken van de dag achter een computer werden doorgebracht, is dit nog steeds zo, alleen stelt de smartphone zijn eigenaar in staat om de hele dag het internet te benutten. En dat wordt dus ook gedaan.

In het Amerikaanse onderzoek wordt ook vermeld dat eigenaren van een smartphone zeer grote belangstelling hebben voor tablets.

Het hele onderzoek van Sony Ericsson is te bekijken in deze pdf.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters