'Smartphone-eigenaren surfen massaal op internet tijdens tv-kijken'

Smartphonegebruikers zitten tijdens het tv-kijken massaal via hun telefoon op internet te surfen. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

verschillende smartphones

Het onderzoek is uitgevoerd door het gerespecteerde onderzoeksbureau Nielsen en Yahoo. De resultaten zijn opvallend. De eerste uitkomst is dat mensen met een smartphone voortdurend met hun apparaat bezig zijn tijdens tv-kijken. Maar liefst 86 procent van de tv-kijkers met een smartphone zit daar de hele tijd op te prutsen. En vaak heeft het gepruts helemaal niets met de uitzending van dat moment te maken. 56 Procent van de mensen zit naar familie en vrienden te sms-sen terwijl ze voor de buis zitten.

Veertig procent brengt zijn tijd door op de sociale netwerken (Twitter, Facebook etc.) en 37 procent zit gewoon op internet te browsen. Precies een derde is bezig met mobiele apps.

Er staan nog meer aardige conclusies in het rapport, dat 47 pagina’s dik is. Zo blijkt dat negen van de tien smartphonegebruikers op het internet zit te kijken als ze aan het winkelen zijn – en bij vijftig procent is het mobiele internetgebruik gerelateerd aan het shoppen van dat moment.

Tijdens een maaltijd zit 36 procent wel eens internet-gerelateerde zaken op zijn telefoon te bekijken, en 41 procent van de gebruikers geeft toe zijn high-end internettelefoon geregeld op de wc te gebruiken.

onderzoek gebruik smartphones 

Bron: Gaj-IT

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters